Publicatiedatum: 1 mei 2019
 

Auto-import

Laat je verassen door de talrijke voordelen van de import van een auto!

Special | Op zoek naar een koopje? Of juist op zoek naar die ene exclusieve droomauto? Dan is het misschien raadzaam om eens over de landsgrenzen te kijken.  Het is niet meer dan logisch dat het aanbod aan gebruikte auto's buiten Nederland veel groter is dan daarbinnen. Maar hoe te beginnen?
 
Info

Het begint met winkelen! Net zoals in Nederland zijn er in het buitenland vele websites met daarop het aanbod van gebruikte auto's. Dan valt al snel op: omdat de markten in het buitenland groter zijn, is het aanbod ook groter.

Auto-import

Dat betekent meer keuze uit kleuren, uitvoeringen en motoren. En omdat in vrijwel alle Europese landen de autobelasting lager is dan in Nederland, wordt in de landen om ons heen ook vaker voor een rijke uitvoering gekozen. Dat kan een exclusieve occasion zijn die in Nederland niet is te vinden, maar net zo goed een model dat voordeliger is. Denk bij voordeel aan goed onderhouden jonge Duitse occasions, terwijl in Amerika auto's te koop zijn die in Europa onvindbaar zijn. Volgens de specialisten kan bij import zo'n 25 tot 30% prijsvoordeel worden behaald, ook na Nederlandse belastingen.

Om het zoeken voor Nederlanders nog makkelijker te maken, zijn er ook een zoekmachines die het aanbod in het buitenland bundelen. Zo is "DAS import" gespecialiseerd in import uit Duitsland en is op deze Nederlandse website het Duitse aanbod te raadplegen. Het handige is: bij iedere auto wordt direct getoond wat de prijs inclusief Nederlandse belastingen en importkosten is!

Is de keuze eenmaal gemaakt, dan is het tijd voor importeren van je nieuwe auto. Wie echter een reis van enkele honderden, of misschien wel duizenden, kilometers maakt heeft geen sterke onderhandelingspositie. Daarbij kunnen het papierwerk, de belasting-aangite en de keuring ingewikkeld zijn.  Op de website van "Easy Import" worden alle stappen uitgelegd en kunnen deze net zo makkelijk uit handen worden gegeven. De klant kiest daarbij zelf welke stappen hij/zij zelf wil uitvoeren en welke onderdelen aan de specialist worden uitbesteed.

Auto-import

Een heel andere optie is het import lease. Neerlandlease is een leasemaatschappij die behalve traditionele leasevormen ook lease van import-auto's aanbiedt. Hiermee hebben zakelijke rijders dezelfde voordelen als hierboven beschreven, maar dan op maat gesneden voor de zakelijke rijder.