8 december 2021

Forum Smart Roadster

Reacties van eigenaren

  

, datum: 14 november 2020

Ervaring met Roadster: Al drie jaar reuze veel plezier van mijn Smart Roadster. Heerlijk autootje om hier in het westen van Portugal, op meestal verlaten binnenwegen en overwegend open mee te toeren of gewoon boodschappen te doen. Geen technische problemen. Wel af en toe vochtproblemen. Gelukkig kan ik hem kwijt in de carport waar hij droog staat.

Op dit moment heb ik het volgende akkefietje: de schakelflippers en de claxon werken niet. De airbag in het stuur nog wel. Het schijnt dat in het stuur een stuk elektronica zit dat die drie dingen aanstuurt. Dat moet vervangen worden volgens de garage. Alleen is het - naar hun zeggen - heel lastig om aan dat onderdeel te komen omdat het niet meer gemaakt zou worden? Dus het zou een tweedehands onderdeel moeten zijn. Heeft iemand een tip. A) Klopt dit verhaal van de garage dat het euvel in het stuur zit en B)Is dat onderdeel inderdaad lastig te verkrijgen?

Ervaring met verkoop: Ik heb in 43 jaar tijd 34 auto's versleten, waarvan veel sportauto's (Peugeot 205GTI, Alfa's, TVR's, Porsches 911, Mini Cooper S) en nu dan als pensionado de Roadster. Ik beleef veel plezier aan dat ding. Ja, en welke auto tegenwoordig heeft geen kuren? Hoe meer elektronica hoe gevoeliger het wordt en lastiger op te lossen.


Bouwjaar2004
In bezit3 jaar
KM-stand48.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 7 februari 2016

Ervaring met Roadster: Fijne auto. In- en uitstappen is iets voor lenig mensen ;-). Maar als je eenmaal zit is het comfort heel goed voor zo'n lage auto. Wel wat herrie van de motor (Brabus uitlaat). Auto heeft iets boven de 180.000 km gelopen en alles werkt nog steeds perfect. Wat gekraak in de wielophanging gehad, opgelost met nieuwe rubbers hier en daar. F1 flippers maken hem best snel, geen inhouden zoals met de gewone bak. Grappig ding.

Veel te doe over de slechte motor. Maar die nu nog rijden zijn volgens mij goed, de slechte zijn al veel eerder kapot gedraaid. Leuke auto die niet door iedereen wordt gewaardeerd. Ik rijd er alleen met goed weer mee. Nu staat hij binnen.

Als je er een wil dat laat hem nakijken. Motor en versnellingsbak. En kijk of de elektra werkt, dit ivm lekkage die de elektra om zeep helpen. Onderdelen zijn goedkoop en een motorrevisie is ook betaalbaar. Er zijn er niet veel van maar koop de Coupe met F1 flippers als je iets met waardevastheid zoekt.

Uitvoering60
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand180.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 26 juni 2013

Ervaring met Roadster: De Roadster is een heel fijne auto om mee te rijden vanwege zijn zeer aparte karakter. Maar ga niet te ruw met deze wagen om, het is geen Porsche 911. Laat de olie van de Roadster eerst goed op temperatuur komen (ongeveer 10km) en ga dan pas echt gas geven (langzaam gas opbouwen is het beste). Na het rijden de motor nog even stationair laten draaien en dan afzetten.
De Roadster past zich naadloos aan je humeur en na een ritje ben je altijd blij! Een waar genot, de Smart Roadster!

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): De zwarte plastic onderdelen kun je het beste met gekookte lijnolie insmeren, dan blijven ze lange tijd zacht glanzend en kunnen insecten relatief makkelijk verwijderd worden....!

Uitvoering60kw
Bouwjaar2005
In bezit1 jaar
KM-stand28.900 km

Betrouwbaarheid9
Comfort8
Motor9
  
  

, datum: 23 mei 2013

Ervaring met Roadster: Kijk uit voor een hoog olie verbruik en lekkages


Bouwjaar2004
In bezit2 jaar
KM-stand106.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort7
Motor6
  
AutoCoach
  

, datum: 6 oktober 2009

Ervaring met Roadster: Vervelende semi-automaat

Uitvoering82PK
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand29.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
 
Reactie van: Sylvana0902, datum: 30 december 2010

Antwoord: Als je dat vervelend vind, dan kan je beter een normale schakelbak nemen! Dit is een Tiptronic, waar je alleen maar een tik hoeft te geven tijdens het rijden, zonder je gas los te laten? Hoe makkelijk wil je het hebben?

  

, datum: 4 januari 2009

Ervaring met Roadster: Mijn1e Roadster heeft 45.000 km probleemloos gelopen, let wel gechiptuned tot 104 pk, inclusief 30 kortere schakeltijd. Elke dag in 25 km woon/werkverkeer, de eerste 12 km rustig tot de olie warm is, daarna het gas erop. Voor het stoppen een minuut stationair draaien voor de motor uitgaat om de turbo te sparen. Soms even een kleine lekkage. Mijn 2de Roadster idem/dito, heeft nu 66.000 gedraaid, ook gechiptuned, nog steeds minimaal olieverbruik, nauwelijks rammels. Binnenkort krijg ik mijn 3de. Ontwaseming kon beter, maar auto's zonder nadelen bestaan niet. Ik ben 1,94 m lang en zit beter dan in een MX5.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Gewoon netjes omgaan met de motor, nooit hard optrekken met koude motor, na een flinke rit de motor even een minuut stationair laten draaien om de turbo tot rust te laten komen, regelmatig olie checken.

Ervaring met verkoop: Een Roadster moet licht en simpel zijn om goed genoten te worden, dus zonder stuurbekrachtiging, zonder airco, zonder CD speler (waar laat je de CD's?) want de muziek hoor je toch slecht vanwege windgeruis. Flippers aan het stuur zijn ook overbodige onzin. Laten chiptunen (bv bij Ziptuning), dat scheelt echt een slok op een borrel!

Uitvoering60 KW
Bouwjaar2006
In bezit2 jaar
KM-stand66.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 17 april 2007

Ervaring met Roadster: Koop hem niet het is niet betrouwbaar.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): De onderhoud is erg slecht maar de prijs is wat anders.

Ervaring met verkoop: Ik zal hier niet snel meer een auto kopen!!

Uitvoering1.9TDi
Bouwjaar2005
In bezit2 jaar
KM-stand1.800 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor10
  
 
 1 

IkWilVanMijnAutoAf
BMW Z3BMW Z3
★★★★☆
Mercedes SLK Mercedes SLK
★★★★☆
BMW Z4 BMW Z4
★★★★☆
BMW Z4 BMW Z4
★★★★☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs