14 september 2007
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart verkoopt klimaatneutraal

Autozine
14 september 2007 | Smart is al sterk als het gaat om lage C02-uitstoot, maar nu gaat het nog een stap verder door die uitstoot ook nog eens te compenseren. Elke Smart die vanaf dit moment wordt verkocht, wordt namelijk standaard geleverd met een C02-vignet van de Climate Neutral Group. Hiermee wordt de CO2-uitstoot van het jaar van aanschaf gecompenseerd. Dit gebeurt met projecten die leiden tot een reductie van CO2-uitstoot elders. De kosten van het C02-vignet worden door Smart gedragen. Smart steunt hiermee het initiatief "1 miljoen autos klimaatneutraal" van Climate Neutral Group.
XLLease

De Smart benzinemodellen springen er al uit door hun C02-uitstoot van 112 g/km en het dieselmodel CDI laat slechts 88 g/km voor zich optekenen. Ook de productiefaciliteit van Smart in het Franse Hambach kan tot de schoonste autofabrieken ter wereld worden gerekend door innovatieve productietechnieken en een uiterst efficiente logistiek, met als resultaat een zeer laag energiegebruik en CO2-uitstoot.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Door alle modellen met onmiddellijke ingang standaard te leveren met een C02-vignet, zet Smart de volgende stap. De Climate Neutral Group geeft de vignetten af, die Smart betaalt. Vervolgens investeert de Climate Neutral Group in energieprojecten waar de vermindering van de uitstoot van C02 voorop staat. Zo gaat er geld naar initiatieven op het gebied van zonne- en windenergie, maar ook naar projecten waarbij energie word gewonnen uit biomassa of waarbij nieuwe bossen worden aangelegd.

Alle projecten van de Climate Neutral Group worden gecontroleerd door onafhankelijke organisaties. Voor vervolgjaren kunnen Smart eigenaren de CO2 uitstoot berekenen en compenseren via de website WeAreClimateNeutral.com. Op deze website kan overigens iedere automobilist zijn of haar compensatievignet bestellen. Gezien de lage uitstoot van Smart zal de compensatie voor Smart-rijders goedkoper uitvallen.

IkWilVanMijnAutoAf
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum