17 juli 2013
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart produceert 1,5 miljoenste ForTwo

Autozine
17 juli 2013 | Vlak voor de zomervakantie bereikte de Smart-fabriek in Hambach een mijlpaal in zijn geschiedenis met de productie van de 1,5 miljoenste Smart ForTwo: een witte Smart ForTwo electric drive. Omdat verkeers- en milieuproblemen in randstedelijke gebieden blijven toenemen is de slimme stadsauto in meer en meer wereldsteden te zien. Niet alleen in de uitvoering met benzinemotor, maar steeds vaker ook met elektrische aandrijving. Bovendien staat voor 2014 een compleet nieuw ontwikkelde 'urban mobility car' met vier zitplaatsen gepland.

De zomerpauze zal worden gebruikt voor de ingrijpendste verbouwingen uit de geschiedenis van de Smart-fabriek . Zo wordt onder meer een groot deel van de productielijn in Hambach volledig vervangen, waardoor de processen in de diverse fabricagestadia flexibeler kunnen verlopen.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De kosten voor deze verbouwingen maken deel uit van een grootschalig investeringsproject van meer dan € 200 miljoen voor uitbreiding en ombouw en voor aanpassingen voor de komende Smart-generaties. De inmiddels in gebruik genomen nieuwe lakstraat is met meer dan € 50 miljoen één van de grootste investeringsposten. De milieuvriendelijke vloeibare lak heeft de tot nu toe toegepaste poederlak vervangen en voldoet aan de jongste normen van Daimler AG. De nieuwe installatie maakt een grotere kleurenvariëteit voor de lakken mogelijk zodat Smart-klanten in de toekomst ook de kleur van de tridion-veiligheidskooi van hun Smart uit het complete kleurenpalet kunnen kiezen.

De stadsauto's van Smart worden inmiddels in 46 landen verkocht en zijn sinds kort ook in Rusland verkrijgbaar. De grootste afzetmarkten zijn Duitsland, Italië en China.

IkWilVanMijnAutoAf
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum