20 april 2013
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart neemt ForJeremy in productie

Autozine
20 april 2013 | De Smart ForJeremy gaat in serieproductie. Tijdens de Auto Shanghai (21-29 april 2013) presenteert Smart deze in samenwerking met de mode-ontwerper Jeremy Scott ontworpen unieke limited edition. De productie van dit van een typegoedkeuring voorziene model met de vleugels aan de achterkant gaat rond de zomer van start. De Smart fortwo edition by Jeremy Scott is verkrijgbaar als coupé met de lokaal emissievrije electric drive aandrijving, met BRABUS electric drive en de krachtige BRABUS 75 kW benzinemotor.
IkWilVanMijnAutoAf

Jeremy Scott geeft Smart vleugels: de twee verticale vleugels boven de achterlichten zijn het opvallendste kenmerk van de nieuwe Smart fortwo edition by Jeremy Scott. "Ik wilde iets speciaals ontwerpen, iets dat mijn dromen en fantasieën tot uitdrukking brengt en mijn idee van mode weerspiegelt in autodesign", legt Jeremy Scott uit.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De tridion-veiligheidskooi, buitenspiegelbehuizingen en radiatorgrille zijn voorzien van Alubeam lak. De bodypanels en lichtmetalen wielen van 16 of 17 inch zijn in contrasterend poolwit gehouden, net als het monoblock design bij de BRABUS-varianten. Het logo 'by Jeremy Scott' siert de spiegeldriehoek en de achterklep.

Ook in het interieur domineren de kleur wit en edele materialen: de stoelen, inzetstukken in de portieren, de pookknop (alleen bij de benzineversie) en de kniepad bestaan uit wit leder met witte stiksels. Het diamantvormige stiksel op de stoelen komt ook terug in het portierpaneel.

De bovenkant van het dashboard is voorzien van zwart tailor made leder met reliëf en heeft eveneens contrasterende stiksels. Het driespaaks sportstuur is bekleed met wit leder. Als contrast zijn de dashboardinstrumenten, de afdekking aan de zijkant van het instrumentenpaneel en die van de schakelpook met Alubeam afgewerkt. De chique uitstraling wordt extra benadrukt door de zwarte velours vloermatten met witte lederinzetstukken en het 'Jeremy Scott' logo.

De exclusieve limited edition is verkrijgbaar met drie verschillende motorvarianten. Alle auto's worden gemaakt door Smart-BRABUS GmbH in een tailor made productieproces:

  • Smart fortwo edition by Jeremy Scott electric drive met een elektromotor van 55 kW
  • Smart fortwo edition by Jeremy Scott BRABUS electric drive met een elektromotor van 60 kW
  • Smart fortwo edition by Jeremy Scott BRABUS met een benzinemotor van 75 kW

Jeremy Scott gebruikt vleugels als een van zijn markante designelementen. Of het nu gaat om sweatshirts, zonnebrillen, horloges of sneakers – vleugels duiken telkens weer in zijn collecties op. Jeremy Scott geldt als laatste rebel in modewereld. Wat betreft stijl en design kent hij geen grenzen. Hij polariseert en dat maakt hem tot een stijlicoon. Veel muzieksterren zoals Lady Gaga, Rihanna, Katy Perry, Madonna, Björk en Kanye West dragen zijn avantgardistische modecreaties.

 

KwikFit
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum