25 februari 2008
Smart ForTwo (2007 - 2014)

SwitchLease

Smart introduceert SwitchLease leaseconcept

Autozine
25 februari 2008 | Smart introduceert Smart SwitchLease, een nieuw mobiliteitsconcept. De basis ervan is simpel: compact en milieuvriendelijk rijden als het kan en een grote auto pakken als het nodig is. Voor het dagelijkse woon-werkverkeer en privé-gebruik krijgt de berijd(st)er een zuinige Smart ForTwo (met slechts 14% bijtelling), maar voor vakanties en weekendjes weg kan hij/zij gebruik maken van een auto naar keuze uit het wagenpark van Hertz.

Smart SwitchLease komt voort uit enkele objectieve observaties. Ten eerste bedraagt de gemiddelde bezettingsgraad van een auto 1,2 personen. Ten tweede staan auto's 90% van de tijd stil. En ten derde: een groot deel van het stadsverkeer wordt veroorzaakt door auto's die op weg zijn naar een moeilijk te vinden parkeerplaats.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Dat betekent dat vrijwel al het woon-werkverkeer gebeurt met auto's die daarvoor eigenlijk te groot en (dus) te duur zijn. Bovendien is de fiscale bijtelling voor "auto's van de zaak" verhoogd van 22 naar 25%. Dit maakt een al inefficiënte manier van vervoer ook nog eens extra duur. Smart SwitchLease biedt daarentegen een efficiënte manier van mobiliteit, zonder voorbij te gaan aan de momenten dat er wel veel ruimte nodig is. Een belangrijk onderdeel ervan is namelijk dat er voor bepaalde momenten en periodes, zoals vakanties, een grote(re) auto beschikbaar is. Daarbij kan de klant kiezen uit diverse autocategorieën – Smart SwitchLease is een dienst op maat.

De Smart ForTwo biedt ruimte en comfort voor twee en geen andere auto is zó makkelijk te parkeren. De scherpe aanschafprijs heeft van zichzelf al een gunstige invloed op de fiscale bijtelling en aangezien de Smart mhd ook nog eens over een uitstoot van 103 g/km CO2 beschikt, valt hij bovendien in het speciale 14-procents bijtellingsregeling.

Wie via Smart SwitchLease een Smart ForTwo MHD Passion ook privé gaat rijden en in het 42%-belastingtarief valt, betaalt op basis van de maandelijkse bijtelling (€ 160) uiteindelijk € 67 netto per maand aan belasting. Bij een compacte middenklasser van € 25.000 is dat al € 219 per maand. Ook de werkgever ziet het voordeel terug in de gunstige leaseprijs. De Smart ForTwo micro hybrid drive heeft een vanaf-leaseprijs van € 280.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Het grote voordeel van Smart SwitchLease is dat er op momenten dat het nodig is een grote(re) auto klaar staat. In de Smart SwitchLease-constructie, die tot stand is gekomen met Hertz en DaimlerChrysler Financial Services, zijn daarvoor drie pakketten opgenomen. In principe is het complete aanbod van Hertz beschikbaar: van compacte middenklasser, via zakensedan tot en met MPV – uiteraard staat ook de Mercedes-Benz B-Klasse of de nieuwe C-Klasse klaar.

Het voordeel van de samenwerking met Hertz is dat het gewenste type auto altijd beschikbaar is. Afhankelijk van het gekozen pakket en de auto, geldt een vaste prijs die bovenop het maandelijkse leasebedrag van de Smart ForTwo micro hybrid drive komt.

Dutchlease
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum