21 september 2007
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo Micro Hybrid Drive in Edition-uitvoering

Autozine
21 september 2007 | Om de start van de productie van de nieuwe Smart ForTwo Micro Hybrid Drive (mhd) extra op te luisteren, komt Smart met een exclusieve uitvoering in een gelimiteerde oplage: de Edition Smart ForTwo Micro Hybrid Drive (mhd). Belangrijkste kenmerken: een zilverkleurige tridion-veiligheidscel, bodypanels in glanzend kristal-wit en negenspaaks lichtmetalen velgen. Mede dankzij de nieuwe start-/stopfunctie ligt het verbruik van deze uitvoering in de gecombineerde cyclus zo'n acht procent lager. In stadsverkeer is het verbruik zelfs 19 procent minder! De exclusieve editie vanaf nu worden besteld.
AutoCoach

De nieuwe Edition Smart ForTwo MHD is gebaseerd op de uitrustingsvariant Pure coupe met een motor die een vermogen levert van 52 kW/71 pk. Speciale kenmerken maken van de Edition Smart ForTwo Micro Hybrid Drive een echte "eye-catcher": de exclusieve zilverkleurige tridion-veiligheidscel met bodypanels in glanzend kristal-wit geven de auto een even fascinerende als frisse uitstraling. Ook de behuizing van de buitenspiegels en de grille zijn uitgevoerd in het zilver. De 15 inch lichtmetalen velgen met negenspaaks-ontwerp en banden in de maat 155/65 R 15 voor en 175/60 R15 achter maken het geheel compleet.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Wanneer de bestuurder remt en de snelheid van het voertuig onder de 8 km/u komt, dan schakelt de motor zichzelf automatisch uit. In combinatie met de iets veranderde overbrengingsverhoudingen van de automatische transmissie zorgt dit voor acht procent minder brandstofverbruik volgens de New European Driving Cycle (NEDC). Het verbruik werd met 0,4 liter per 100 km teruggebracht van 4,7 tot 4,3 liter. Ook de uitstoot van CO2 daalde, en wel van 112 gram per kilometer tot rond de 103 gram per kilometer.

Een startergenerator, aangedreven door een riem, vormt het hart van het systeem. Deze vervangt zowel de normale startmotor als de dynamo. Wanneer de motor loopt, wekt de generator elektrische stroom op voor het elektrisch systeem van de auto. Wanneer de motor moet worden gestart, gebeurt dat geruisloos in een fractie van een seconde.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De standaarduitrusting van de Edition Smart ForTwo Micro Hybrid Drive omvat airbags voorin, veiligheidsgordels met gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers, veiligheidsstoelen met ingebouwde veiligheidsgordels, ESP, ABS en een ingebouwde rem-assistent. Verder wordt de auto standaard geleverd met H7-koplampen met projectietechnologie, airconditioning met automatische temperatuurregeling, Smart radio 9 met CD-speler, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een weergave van de buitentemperatuur, comfort-ruitenwissers met snelheidsafhankelijke intervalstand en richtingaanwijzers met een speciale functie voor het wisselen van rijbaan.

De edition Smart ForTwo micro hybrid drive kost € 12.910,-. Dat betekent een voordeel van zo'n € 900 ten opzichte van een regulier model met een vergelijkbare uitrusting. De gelimiteerde versie kan vanaf heden worden besteld, de levering start in oktober.

Smart ForTwo (2007 - 2014)
Dutchlease
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum