8 februari 2013
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo Electric Drive nu in Nederland

Autozine
8 februari 2013 | De nieuwe Smart ForTwo electric drive is vanaf april leverbaar. De volledig emissievrije Smart accelereert met zijn 55 kW elektromotor in 4,8 seconden van 0 naar 60 km/u en heeft een topsnelheid van 125 km/u. De lithium-ion accu's met een vermogen van 17,6 kWh zijn in theorie goed voor rijden over een afstand tot 145 kilometer in het stadverkeer. De Smart ForTwo electric drive is verkrijgbaar vanaf 19.228 euro inclusief BTW, waarbij de accu gehuurd wordt voor 65 euro inclusief BTW per maand. Compleet met accu is de Smart ForTwo electric drive verkrijgbaar vanaf 24.078 euro inclusief BTW.
IkWilVanMijnAutoAf

De uitvoering van de nieuwe Smart ForTwo electric drive is bijzonder. Een highlight is de volledig automatische airco met pollenfilter en pre-conditioning. Naar behoefte kan de auto op een geprogrammeerde vertrektijd automatisch worden voorgekoeld of voorverwarmd wanneer het voertuig met het stroomnet is verbonden. Nieuw is de mogelijkheid om de pre-conditioningfunctie via internet of Smartphone zelf op elk gewenst tijdstip te starten.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Tot de standaarduitrusting behoren bovendien elektrisch bedienbare ramen, een met leder bekleed stuurwiel en dito schakelpookknop, het Audio System Basic, stuurbekrachtiging, 9-spaaks lichtmetalen velgen en bagage-afdekking. Behalve het standaard dak kan ook worden gekozen voor een glazen dak en een cabrio-uitvoering. De boordcomputer, die in de elektro-Smart eveneens standaard is, geeft de resterende actieradius weer. Op twee ronde tellers kan de oplaadtoestand van de accu en de verbruikte of de gerecupereerde energie worden afgelezen. De Smart ForTwo electric drive kan als optie worden uitgevoerd met een navigatiesysteem en een 3-spaaks met leder bekleed stuur.

De accu van de nieuwe Smart ForTwo electric drive is afkomstig van 'Deutsche ACCUmotive', de joint venture met Evonik Industries. De lithium-ion accu zorgt met een capaciteit van 17,6 kWh voor 145 kilometer emissievrij rijden. Bij een volledig lege accu bedraagt de oplaadtijd maximaal zeven uur aan een huishoudelijk stopcontact. Wanneer gebruik gemaakt wordt van het als extra leverbare laadstation (wallbox), kan het opladen afhankelijk van de voertuiguitvoering (met of zonder 22 kW-lader) en het netwerk teruggebracht worden naar 6 tot minimaal 1 uur.

De Smart ForTwo electric drive is met zijn grotere radiatorgrille met geïntegreerd electric-drive logo, daglicht-LED's onder de koplampen en verbrede dorpels een eigen verschijning. De nieuwe E-Smart is er standaard in alle beschikbare Smart-kleuren en -kleurcombinaties die ook voor de Smarts met conventionele verbrandingsmotor leverbaar zijn.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Nieuw is het optioneel leverbare electric drive designpakket in fris groen, waarmee electrisch rijden helemaal zichtbaar wordt. Tot het speciale electric drive designpakket behoren kristalwitte body panels en witte aluminium velgen, een in electric green gelakte tridion veiligheidskooi en spiegelbehuizingen en talrijke groene accenten in het interieur die een opvallend contrast vormen met de zwarte stoelen.

Voor wie het nog exclusiever wil, is er Smart BRABUS tailor made met een nog grotere keuze aan kleur- en materiaalcombinaties.

Met het sale&care model hebben de klanten de mogelijkheid om de auto tegen een speciale prijs te kopen, leasen of financieren en de accu te huren. De huurkosten omvatten regelmatig onderhoud en (zo nodig) vervanging van de accu. De prijs voor de auto binnen het sale&care model bedraagt inclusief BTW €19.228 voor de coupé en €22.369 voor de cabrio. Dit is exclusief accuhuur. Deze kost €65 per maand inclusief BTW.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Ook voor klanten die hun voertuig compleet met accu willen kopen, financieren of leasen is er een aanbod: de nieuwe Smart ForTwo electric drive kost als coupé €24.078 en als cabrio €27.219 incl. BTW.

In het afgelopen jaar is de productie gestart en liepen al meer dan 1.000 stuks van de lokaal emissievrije Smart ForTwo electric drive van de band. De productie wordt in 2013 verder opgevoerd om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag. In Nederland is de Smart ForTwo electric drive al enige tijd ingezet voor car2go, het autodeelsysteem in Amsterdam met een volledig elektrische vloot. Dankzij de ultra-moderne technologie kunnen de Smart auto's spontaan worden gehuurd en na de rit op een willekeurige plaats binnen het car2go-gebied worden geparkeerd. Sinds eind 2011 zette car2go in Amsterdam 300 volledig emissievrije Smarts ForTwo electric drive in voor autodeelgebruik.

Wittebrug
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum