1 maart 2007
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo

Smart ForTwo Brabus debuteert in Geneve

Autozine
1 maart 2007 | Op de Autosalon van Geneve krijgt het publiek voor het eerst de twee Brabus-versies van de nieuwe Smart ForTwo te zien. De Smart ForTwo Brabus en Smart ForTwo Brabus Xclusive hebben een vermogen van 72 kW (98 pk), een toename met 30% in vergelijking met de Brabus-versie van het vorige model. Bovendien onderscheiden de twee Brabus-versies zich door een gunstige verhouding tussen gewicht en vermogen: met 7,8 kg/pk is die verhouding 24% verbeterd ten opzichte van de vorige Brabus-versie.
XLLease

Bij de Smart ForTwo Brabus ligt de prioriteit bij de sportieve eigenschappen. De 1-liter 3-cilinder benzinemotor ontwikkelt een vermogen van 72 kW (98 pk) en heeft een maximum koppel van 140 Nm. Dankzij de krachtbron sprint de tweezitter vanuit stilstand naar 100 km/h in minder dan 10 seconden, terwijl hij een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 155 km/h haalt.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Het uiterlijk van de Smart ForTwo Brabus wordt vooral gekenmerkt door de lichtmetalen 'Monoblock VI' velgen, de bredere achterspatschermen, de sportuitlaat en de mistlampen. Bovendien heeft de ophanging van de auto een stuggere afstelling gekregen en werd deze met 15 mm verlaagd. Het aanbod carrosseriekleuren voor de Smart ForTwo Brabus is hetzelfde als dat voor de andere Smart ForTwo modellen.

Het interieur van de Smart ForTwo Brabus onderscheidt zich van de standaardmodellen van de Smart ForTwo door een reeks Brabus-stijlelementen, zoals de knop van de versnellingspook, de handremgreep en de pedalen. Ook de snelheidsmeter, de toerenteller en de klok dragen de handtekening van Brabus.

Sportieve eigenschappen in combinatie met extra luxe, dat is de Smart ForTwo Brabus Xclusive. Op het vlak van rijeigenschappen en prestaties is hij gelijk aan het Brabus-model, maar hij beschikt wel over een bijkomende uitrusting. Hoewel ook dit model van lichtmetalen en brede 'Monoblock VI' sportvelgen, brede achterspatschermen, een sportuitlaat en een achterskirt is voorzien, is de uitvoering onmiddellijk als een Brabus Xclusive te herkennen. Dat is hoofdzakelijk te danken aan de voorskirt, de Brabus-dorpelverbreders en aan de koplampen met getint glas.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Het interieur van de Smart ForTwo Brabus Xclusive krijgt daarnaast nog verwarmbare lederen stoelen mee, waarin het logo van Brabus is gestanst. Een speciaal driespaaks lederen sportstuur met schakeltoetsen maakt op zijn beurt deel uit van de standaarduitrusting, net als de Brabus vloermatten in velours. Het instrumentenpaneel en de portierbekleding zijn in lederlook. Head-/thorax-sidebags die anders als optie beschikbaar zijn, worden in dit model standaard ingebouwd. Die speciale airbags beschermen het hoofd en de borstkas.

Het kleurengamma voor de Smart ForTwo Brabus Xclusive onderstreept het exclusieve karakter van dit model. De Xclusive is uitsluitend beschikbaar in de combinaties zilver/zilver of zwart/zwart (tridion-veiligheidskooi/bodypanels). De twee Brabus-versies komen in de herfst van 2007 op de markt. De prijzen ervan worden medio 2007 bekendgemaakt.

car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum