27 september 2012
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Wereldpremiere voor Smart Brabus Electric Drive

Autozine
27 september 2012 | Naast het studiemodel "ForStars" presenteert Smart op de autotentoonstelling van Parijs nog een wereldprimeur: de Brabus Electric Drive. De ForTwo electric drive dient als basis. Brabus zorgt met een sterkere elektromotor voor nog meer rijdynamiek. Dit wordt nog eens onderstreept door een sportief in- en exterieur. De Smart Brabus Electric Drive is lokaal emissievrij heeft een actieradius van 145 km. De accu's zijn te laden via het reguliere stroomnet of een 'Wallbox'. Een webportaal geeft op elk gewenst moment info over de accu-conditie.
KwikFit

De elektromotor van de Smart Brabus Electric Drive levert een vermogen van 55 kW/75 pk (ForTwo Electric Drive: 50 kW/68 pk). Het maximale koppel bedraagt 135 Nm (130 Nm). De in stadsverkeer relevante sprint van 0-60 km/h duurt 4,4 seconden en de acceleratie van 0-100 km/h neemt 10,2 s in beslag. De topsnelheid bedraagt 130 km/h. Hoewel het nieuwe model duidelijk neller is dan de reguliere ForTwo Electric Drive, is de actieradius identiek: 145 km.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De lithium-ion accu van de Smart Brabus Electric Drive kan opgeladen worden via het reguliere stroomnet. De laadtijd voor een lege accu bedraagt dan 7 uur. Met gebruik van een zogenaamde Wallbox is dit terug te brengen tot 6 uur. Als ook de optionele snellaadfunctie (400 V) wordt ingezet, bedraagt de laadtijd één uur.

Via een speciaal webportaal, de Brabus Vehicle Homepage, is op elk gewenst moment de actuele laadstatus van de accu te controleren. Dit kan thuis door middel van de PC of onderweg via een tablet of een Smartphone. Via het webportaal is ook de resterende actieradius te zien en of het reisdoel daarmee bereikbaar is. De dichtstbijzijnde openbare laadpaal is eveneens te vinden. De Smart Brabus Electric Drive kan indien gewenst zelfstandig berichten versturen via e-mail of Twitter. De auto kan de berijder op deze manier bijvoorbeeld laten weten dat de batterijcapaciteit voldoende is voor een bepaalde rit. Het webportaal kan bovendien 'communiceren' met 'intelligente laadpalen' waardoor mogelijkheden voor Smart-charging ontstaan.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Zo is het mogelijk de geplande vertrektijd voor een bepaalde rit in te voeren. Vervolgens start een zo economisch mogelijk laadproces, waarbij bijvoorbeeld voordelige nachtstroom wordt gebruikt. Bij dit proces kan het interieur van de auto desgewenst gekoeld worden.

De Smart Brabus Electric Drive is herkenbaar aan zijn carrosseriekleur (zwart, wit of zilver) de donker getinte koplampen, lichtmetalen velgen (16 inch vóór, 17 inch achter) en de Brabus aerodynamicakit en diffuser. Eyecatchers in het interieur zijn de met leer beklede stoelen, RVS sportpedalen, extra instrumenten voor laadstatus en vermogensverbruik en het Brabus-sportstuur met paddles voor de energie-recuperatiefunctie (inclusief sportprogramma).

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Als optie is het 'electric green style package' leverbaar, waarbij diverse carrosseriedelen in opvallend electric green worden uitgevoerd. Met het Smart Brabus tailor made-programma zijn bovendien zeer individuele wensen te vervullen.

De Smart Brabus Electric Drive is er als coupé en als cabriolet. De nieuwe modellen worden in het voorjaar van 2013 in Nederland verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

Wittebrug
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum