29 oktober 2008
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

30 Smarts helpen NS vervoer van deur tot deur te realiseren

Autozine
29 oktober 2008 | Onlangs zijn 30 Smarts ForTwo afgeleverd aan NS. NS heeft een toekomstvisie waarin onder meer is vastgelegd dat het duurzame mobiliteit van deur tot deur wil bieden. Daarbij spelen de 30 ForTwo-modellen een rol. Deze ultracompacte, zuinige auto's zijn voor de bezitters van de NS Business Card tegen een geringe vergoeding per uur (of een veelvoud ervan) te reserveren. De Smart staat vervolgens op de afgesproken tijd klaar op het station van aankomst zodat de reiziger zijn (zaken)trip zonder onderbreking kan voortzetten naar de plaats van bestemming.
AutoCoach

NS heeft als doel zich steeds meer te ontwikkelen tot aanbieder van vervoer op maat. Voor zakelijke reizigers biedt ze via de NS Business Card bijvoorbeeld al taxi's, leenfietsen en bewaakte fietsenstallingen aan. Nu gaat NS een stap verder door ook 30 Smarts ForTwo in te zetten. Deze zijn beschikbaar op de grotere NS-stations van Nederland. Houders van een NS Business Card kunnen deze auto via de businesssite van NS reserveren. Zodoende verzorgt NS vervoer van deur tot deur in grotere steden.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De Smart ForTwo sluit ook naadloos aan bij het doel van NS om vervoer zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Hij heeft een CO2-uitstoot die zo laag is dat hij goed is voor het energielabel A.

De inzet van de 30 Smart ForTwo-modellen is in eerste instantie een proefproject, het operationele gedeelte wordt daarbij uitgevoerd door Greenwheels. Als de proef succesvol is, kan het aantal Smarts voor NS worden uitgebreid. Boukje Bügel, commercieel directeur van NS Reizigers daarover: "De kunst voor de NS is om vervoer van deur tot deur aan te bieden aan onze zakelijke relaties. De inzet van de Smart ForTwo voor het NS-EasyDrive concept past in alle opzichten in onze strategie".

Smart ForTwo (2007 - 2014)
XLLease
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum