8 januari 2007
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo

Nieuwe Smart ForTwo beleeft debuut in Detroit

Autozine
8 januari 2007 | "Coming to the USA in 2008" is te lezen boven de nieuwe Smart ForTwo, die tijdens de autoshow van Detroit voor het eerst wordt getoond in de Verenigde Staten. Bij de auto op de Smart-stand gaat het nog om een Europese versie. Een uitvoering die is aangepast aan de in de VS geldende normen wordt vanaf 2008 leverbaar, maar in Detroit kan het Amerikaanse publiek nu al kennismaken met deze compacte auto.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Smart ForTwo is er van meet af aan rekening mee gehouden dat dit model ook in de Verenigde Staten op de markt zal komen. Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van de Smart ForTwo, waarvan sinds de introductie van de eerste generatie in oktober 1998 in Europa al meer dan 700.000 exemplaren zijn verkocht.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Het ontwerp van de Smart ForTwo wordt gekenmerkt door compacte buitenafmetingen, met een ruim interieur. Aan de buitenkant bepalen de gekleurde bodypanelen en de zwarte of zilverkleurige tridion-veiligheidscel het beeld. Bijzonder in het segment van compacte personenautos is het lichte, maar zeer sterke panoramadak van polycarbonaat. De cabrioversie wordt geleverd met een volledig automatisch bedienbare softtop, die zelfs onder het rijden kan worden geopend en gesloten. Het interieur met twee veiligheidsstoelen met geintegreerde hoofdsteunen maken integraal deel uit van het veiligheidsconcept. De markante vormgeving van het dashboard met de centraal geplaatste snelheidsmeter past bij het eigenzinnige karakter van de Smart ForTwo.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

In Europa wordt de Smart ForTwo geleverd met twee atmosferische benzinemotoren, die goed zijn voor een vermogen van respectievelijk 45 kW/61 pk en 52 kW/71 pk, en een uitvoering met turbomotor, die een vermogen van 62 kW/84 pk levert. Daarnaast is er een uitvoering met direct ingespoten cdi-dieselmotor leverbaar. Deze krachtbron heeft een vermogen van 33 kW/45 pk met een CO2-uitstoot van 90 gram per km en een verbruik volgens NECD-norm van minder dan 3,5 liter per 100 km. De Smart ForTwo wordt standaard geleverd met een halfautomatische vijfversnellingsbak, waarbij een elektromotor de functie van het koppelingspedaal overneemt.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Momenteel wordt een dealernetwerk voor Smart opgezet in de Verenigde Staten. Daarbij wordt samengewerkt met de UnitedAuto Group als belangrijke distributiepartner. Tot de UnitedAuto Group behoren 319 autodealerbedrijven, waarvan er 170 zijn verdeeld over twintig staten van de VS en Puerto Rico.

KwikFit
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum