13 oktober 2011
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Car2go

Car2go.com voor Amsterdam nu live

Autozine
13 oktober 2011 | In aanloop naar de start van autodeelproject Car2go in Amsterdam, is de website Car2go.com vanaf vandaag actief. Op deze site wordt uitgelegd hoe Car2go werkt en wat de voordelen zijn. Bovendien kunnen bezoekers van de site zich nu al voorregistreren als klant. Er zijn dan 300 elektrisch aangedreven Smart ForTwo-modellen en ruim 400 laadpalen beschikbaar.

Via Car2go.com is nu al voorregistratie voor deelname aan het autodeelproject in Amsterdam mogelijk. Geïnteresseerden hoeven hiervoor alleen maar hun naam en e-mailadres achter te laten. Deze voorregistratie is gratis en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

In Amsterdam worden in totaal 300 elektrisch aangedreven Smart ForTwo-modellen ingezet. Deze auto's staan op een groot aantal locaties in de stad. De dichtstbijzijnde auto is te vinden via de website of een app die binnenkort is te downloaden.

De Car2go wordt door middel van de Car2go klantenkaart ontgrendeld. Na het intoetsen van de PIN-code is de auto klaar voor vertrek. Het afrekenen gebeurt per minuut op basis van het daadwerkelijke gebruik. Klanten zijn niet gebonden aan contracten en/of maandelijkse bijdrages. In de 'per-minuut-tarieven' is alles inbegrepen: het gebruik van de auto, maar ook verzekering, energieverbruik, reiniging en onderhoud van de Car2go's én parkeren.

Een Car2go mag gratis parkeren op alle reguliere parkeerplaatsen in Amsterdam. Daarnaast is er een groot aantal gereserveerde plaatsen in diverse parkeergarages. Ook deze zijn gratis te gebruiken voor Car2go's. Er is geen vaste standplaats voor de Car2go's; dat betekent dat een Car2go ook gebruikt kan worden voor een 'enkele reis.'

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Voor Car2go in Amsterdam staan 300 elektrisch aangedreven Smart ForTwo-modellen klaar. Door de elektrische aandrijving zijn deze auto's lokaal emissievrij. Zo dragen ze bij aan een leefbaardere binnenstad. De Smarts hebben een lithium-ion batterijpakket. Het opladen gebeurt via één van de 400 laadpunten die bij de start van het project al beschikbaar zijn. In de komende jaren wordt dat aantal uitgebreid tot 1.200. Met volledig geladen batterijen bedraagt de actieradius 135 km.

XLLease
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum