1 mei 2012
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Car2go

Car2go van start in Berlijn

Autozine
1 mei 2012 | Car2go is op 26 april 2012 ook van start gegaan in Berlijn. In totaal worden in de Duitse hoofdstad 1.000 car2go's ingezet; de grootste car2go vloot ter wereld. Deze car2go's kunnen worden gebruikt in een gebied met een oppervlakte van maar liefst 250 km2. In Berlijn debuteert bovendien de nieuwe car2go app voor smartphones. Deze maakt het vinden en reserveren van een car2go nog makkelijker. Ook nieuw is de Eco-score, die op het display van de car2go wordt weergegeven. Deze maakt de bestuurder bewust van zijn/haar rijgedrag. Het autodeelsysteem car2go is momenteel in twaalf internationale steden actief. Nog dit jaar komen daar ook Stuttgart en Birmingham bij.
XLLease

Berlijn is de twaalfde stad waar car2go van start gaat. In de Duitse hoofdstad wordt gebruik gemaakt van car2go's MHD (Micro Hybrid Drive) met een start/stop-systeem, airconditioning en navigatiesysteem. Ook in Berlijn betaalt de bestuurder alleen voor het daadwerkelijke gebruik door middel van tarieven per minuut, per uur of per dag. Bij tussenstops waarbij de car2go wordt geparkeerd, daalt het tarief per minuut sterk.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Op dit moment wordt in Berlijn een openbare laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aangelegd. Het is de bedoeling dat de huidige, conventioneel aangedreven car2go's in de loop der tijd door elektrische versies worden vervangen. Volgens planning worden vanaf 2013 al 300 elektrisch aangedreven car2go's in Berlijn ingezet.

Bij de start van car2go in Berlijn debuteert ook de car2go app, die in eerste instantie alleen voor de iPhone beschikbaar is. Met deze app is het eenvoudiger een car2go te vinden en te reserveren. Bovendien biedt de app 'ruimte' om nieuwe functies en ontwikkelingen te integreren.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De car2go's in Berlijn stellen hun bestuurders in staat inzicht te krijgen in de eigen rijstijl. Op basis van variabelen als acceleratie, gelijkmatigheid van rijden en uitrollen berekent de car2go een zogenoemde Eco-score. Op een schaal van 0-100 wordt daarbij weergegeven hoe milieuvriendelijk de rijstijl is. Ter visualisering daarvan groeien of krimpen drie bomen op het display van de car2go. Hoe hoger de bomen, des te hoger de Eco-score. De Eco-score zou in de toekomst gebruikt kunnen worden om een milieuvriendelijke rijstijl te belonen door middel van gratis rijminuten.

car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum