31 mei 2013
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Car2go nu ook in Amsterdam-Noord

Autozine
31 mei 2013 | Na een succesvol eerste jaar in een groot deel van Amsterdam maakt car2go per 10 juni de stap naar Amsterdam-Noord. De culturele en economische ontwikkelingen van de afgelopen jaren in het stadsdeel hebben volgens de autoverhuurder geleid tot een vraag naar de diensten van het slimme autodeelsysteem.
XLLease

Volgens Mohamed el Maknouzi, General Manager car2go Amsterdam is het altijd de bedoeling geweest om Amsterdam-Noord bij het servicegebied te voegen: "We hebben er altijd naar gestreefd om dé Noord-/Oost-/Zuid-/West-Lijn van Amsterdam te worden. Dat vullen we nu weer verder in – het enthousiasme van bedrijven en particulieren in Noord heeft daarbij een doorslaggevende rol gespeeld".

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Amsterdam-Noord is een groot stadsdeel (90.000 inwoners) en het is volop in beweging. De banenmarkt ontwikkelt er zich sterker dan in andere stadsdelen, vooral de werkgelegenheid in de (zakelijke) dienstverlening en zorg en welzijn is de laatste jaren flink toegenomen. Dé topper is echter de creatieve sector. Deze is in Noord de afgelopen 11 jaar met maar liefst 42% gegroeid. Bovendien kenmerkt 'Noord' zich door de aanwezigheid van een opvallend groot aantal ZZP-ers. Al deze ontwikkelingen leiden tot een sterk toegenomen vraag naar mobiliteit. car2go springt daar met zijn flexibele karakter perfect op in. Bij de uitbreiding naar Noord kan car2go ook rekenen op veel enthousiasme van lokale bedrijven.

Om de uitbreiding van het servicegebied op ludieke wijze in te luiden, heeft car2go samen met ilovenoord.nl een campagne ontwikkeld waarin het autodeelprogramma de liefde aan Amsterdam-Noord verklaart. "Na maandenlang flirten met het stadsdeel leek het ons leuk én gepast om op verschillende manieren om onze liefde voor Amsterdam-Noord zichtbaar te maken", aldus Mohamed el Maknouzi. Het straatbeeld van Amsterdam wordt daarom binnenkort opgevrolijkt door tientallen car2go's met daarop de openbare liefdesbetuigingen.

De uitbreiding van hert servicegebied van car2go staat niet op zichzelf. Het autodeelprogramma heeft de afgelopen maanden een enorme groei doorgemaakt. In Amsterdam zijn bijna 15.000 gebruikers aangesloten bij het slimme auto-deelsysteem. De 300 car2go's worden in Amsterdam intensief gebruikt: meer dan 9.000 maal per week.

Dutchlease
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum