2 mei 2014
Feedback
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

car2go lanceert internationaal gebruik

Autozine
2 mei 2014 | car2go, pionier op het gebied van volledig flexibele carsharing, kan vanaf 5 mei voor het eerst buiten Nederland gebruikt worden. Een voorwaarde voor het gebruik van car2go in Italiƫ, Oostenrijk en Duitsland is dat de klant een "moovel-account" aanmaakt. Het bestaande car2go-account is met een muisklik over te zetten naar het nieuwe "moovel-account".
 

"Nog voor de vakantieperiode zijn we de mogelijkheden voor het gebruik van car2go aanzienlijk aan het uitbreiden. Het internationale gebruik van car2go wordt een stuk makkelijker", aldus Robert Henrich, directeur van moovel GmbH. "We beheren al onze diensten onder het dak van het mobiliteitsplatform moovel. Tegelijkertijd blijven we werken aan de integratie van een grote verscheidenheid aan mobiliteitsproducten in moovel en het slim met elkaar verbinden ervan. Wij willen mobiliteit ingrijpend vereenvoudigen".

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De mobiliteitsapp moovel zal geleidelijk het centrale platform worden voor de mobiliteitsdiensten van Daimler. Een belangrijke stap is de mogelijkheid om een moovel-account aan te maken, waarin de gebruikers- en factuurgegevens worden beheerd. Bestaande klanten kunnen op de website met een paar muisklikken een moovel-account aanmaken; de oude gegevens worden overgenomen. Nieuwe klanten kunnen zich in de toekomst direct bij moovel registreren en het gebruik van car2go activeren.

Voor car2go-gebruikers is het aanmaken van een moovel-account een voorwaarde voor het gebruik van de circa 5.500 auto's op de 11 Europese locaties van de eurozone met de Nederlandse car2go membercard. Voorafgaand aan het eerste gebruik van een car2go buiten Nederland is het ook noodzakelijk om akkoord te gaan met de respectieve algemene voorwaarden van car2go in het land waar de auto wordt gebruikt.

Reserveren kan via de bekende car2go app, die ook in de toekomst beschikbaar zal blijven om auto's te zoeken en te reserveren. Eventuele latere huur kan dan ook spontaan met de membercard direct bij de auto. Het gebruik van car2go auto's in de 13 Amerikaanse en Canadese steden zal voor de Europese klanten in de tweede helft van 2014 worden geactiveerd.

De 'upgrade' naar het moovel-account biedt huidige en toekomstige klanten extra voordelen. Nu al combineert de moovel app in Duitsland de mobiliteitsdiensten van car2go met de diensten van een aantal strategische partners: Van het mobiliteitsconcept car2go tot taxiritten via mytaxi of fietsen via nextbike, meerijmogelijkheden met carpooling.com tot aanbiedingen van talrijke regionale lokale openbaar vervoer partners - al deze diensten kunnen al gemakkelijk in de moovel app worden gepland: handig op het moment waarop er alternatieve manieren van mobiliteit en intermodaal vervoer vereist zijn. Een paar weken geleden is de dienstregeling van de Duitse Spoorwegen toegevoegd. In de toekomst kunnen moovel-klanten met een enkele app hun individuele reis van A naar B plannen, boeken en betalen.

Met het aanmaken van een moovel-account kunnen klanten bovendien gebruik maken van 200 Mercedes-Benz B-Klasses die kunnen worden gehuurd in het kader van het car2go black proefproject in Hamburg en Berlijn.

De Daimler dochteronderneming is één van de snelst groeiende ondernemingen op het gebied van carsharing wereldwijd. car2go is internationaal vertegenwoordigd in 26 steden en in 2014 zullen nieuwe locaties worden toegevoegd. Het wagenpark bestaat uit een totaal van 10.500 milieuvriendelijke smarts fortwo, waaronder meer dan 1.200 elektrische auto's. Op dit moment heeft car2go meer dan 700.000 klanten. Wereldwijd zijn reeds meer dan 21 miljoen car2go ritten geregistreerd. Gemiddeld wordt er elke twee seconden een nieuwe car2go gehuurd; dit komt overeen met ruim één miljoen ritten per maand.