16 augustus 2011
Smart ForTwo (2007 - 2014)

Smart ForTwo (2007 - 2014)

3e generatie Smart ForTwo Electric Drive vanaf april

Autozine
16 augustus 2011 | Op de IAA in Frankfurt debuteert de derde generatie Smart ForTwo Electric Drive. Het nieuwe, lokaal emissievrije model is krachtiger dan zijn voorganger en heeft bovendien een ruimere actieradius. Het lithium-ion batterijpakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Dankzij het snellaadproces zijn lege accu's binnen een uur op te laden.
AutoCoach

De nieuwe ForTwo electric drive heeft een 55 kW/ 130 Nm sterke elektromotor die voortkomt uit de joint-venture met Bosch. Het 17,6 kWh sterke lithium-ion accupakket is afkomstig van Deutsche ACCUmotive. Met deze innovatieve aandrijflijn is de nieuwe ForTwo electric drive goed voor een sprint van 0-100 km/h in minder dan 13 seconden en een topsnelheid van 120 km/h. De actieradius (lokaal emissievrij) bedraagt ruim 140 km.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

Met de optionele snellaadfunctie is zelfs een lege batterij binnen een uur weer volledig geladen. Een krachtstroom-laadkabel is daarbij een vereiste.

Speciaal voor de ForTwo electric drive heeft Smart de Smart "drive app" voor de iPhone ontwikkeld. Daarmee komen alle belangrijke functies letterlijk onder handbereik: van navigatie en telefonie tot en met entertainment zoals muziek via de Internet radio. Een speciaal webportaal maakt het mogelijk om de laadtoestand van de accu via de thuiscomputer te bekijken. Het webportaal maakt ook "Smart-charging" mogelijk. Door bijvoorbeeld de geplande vertrektijd in te voeren, wordt de batterij zo voordelig mogelijk opgeladen.

De nieuwe ForTwo electric drive is herkenbaar aan de grotere grille met electric drive-logo, LED-dagrijverlichting, verbrede dorpels en een aangepaste achterzijde. De standaarduitrusting omvat onder meer 'standkoeling' (tijdens het laden), airconditioning en elektrisch bedienbare ramen en buitenspiegels.

Smart ForTwo (2007 - 2014)

De nieuwe ForTwo electric drive wordt ook als cabriolet geleverd. De levering start in april 2012.

IkWilVanMijnAutoAf
car2go bestaat 5 jaarcar2go bestaat 5 jaar
28 november 2016
Smart koppelt gebruikte accu's aan netSmart koppelt gebruikte accu's aan net
8 februari 2016
Daimler rondt eMERGE project afDaimler rondt eMERGE project af
31 juli 2015
Smart bouwt auto voor fansSmart bouwt auto voor fans
15 mei 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum