17 oktober 2021

Forum Smart ForTwo (2003 - 2007)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 november 2013

Ervaring met ForTwo : Mijn Smart For2 uit 2000 is bij een aantal garages in onderhoud geweest. Telkens was ik niet echt tevreden. SmartArts Automotiv uit Zaltbommel (Jonas) heeft hem nu voor de eerste keer in onderhoud gehad en een APK-keurig verzorgd. Jonas is een blijvertje. De redenen zijn simpel. Hij weet veel van Smarts af, grijpt naar een veilige en creatieve in plaats van de dure Smart oplossing. Hij heeft een zeer goed werkplaatstarief. Boven al heb ik ook het gevoel dat hij eerlijk is. Daar waar andere garages geadviseerd zouden hebben om iets te vervangen legde hij geduldig de functie van het aan slijtage onderhevige onderdeel uit en legde de keuze om te vervangen of door te rijden bij mij neer. Waarbij hij nafrukkelijk aangaf dat ik dan wel veilig door zou rijden.
Mijn auto rijdt weer als een zonnetje dus je ziet me dus zeker weer terug Jonas! Hartelijke groeten, Ilonka


Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
  

, datum: 4 november 2013

Ervaring met ForTwo : Smart auto zijn doorsnee rampen bakken. Gemiddeld gaan ze 60 K mee en daarna volgen de problemen. Merkbaar als je continue olie bij moet voegen. Ze gaan gebrekkig lopen doordat zuigerveren vast gaan rotten door vervuiling. Drie keer per jaar olie vervangen met vol syntheet olie van een goed merk. Ook heel vervelend: de olie moet eruit gezogen worden aangezien ze geeneens een aftap plug hebben?
Na 2007 700 cc modellen zijn stukken beter omdat het Mitsubishi-motoren betreft. De eerdere 600 cc modelletjes 1998 -2000 (eerste generatie) zou ik laten staan. Onderhoud is prijzig en niet iedere dealer repareert een Smart. Dus ben je aangewezen op dealers waar je km ver moet rijden om er te komen. Lekker als je auto kapot is. Het zijn eigenlijk stads auto's en ermee op de snelweg is niet echt een optie. Hij wordt gewoon te warm op z'n top (130 km/h).


Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Andyvis, datum: 5 april 2017

Antwoord: Uhhm, na 2007 zijn ideaal Mitsubishi motoren maar hebben een inhoud van 1 liter en geen 0.7

 
Reactie van: Rfbodeving, datum: 15 maart 2021

Antwoord: Je kan bij de modellen tot 2007 een grotere carterpan laten plaatsen is het olieverbruik normaal of niets, kosten zijn rond de 125 euro.

  

, datum: 20 januari 2012

Ervaring met ForTwo : Ik rijd nu bijna een jaar Smart en het bevalt mij perfect. Tot nu toe nog geen enkel probleem mee gehad. Het enige wat ik als nadeel kan bedenken is de olie die erg vaak bijgevuld moet worden. Dat doe ik nu standaard iedere week een klein beetje erbij, dan blijft het echt goed gaan. Mijn volgende auto wordt zeker weer een Smart.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Ik laat hem onderhouden door een peugeot garage omdat die zeer goede service bied en hier in de buurt zit.

Ervaring met verkoop: Gekocht via Marktplaats.nl werkt goed.

UitvoeringSity Coop
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand80.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor9
  
  

, datum: 18 oktober 2011

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Onderhoud bij budget auto service in lunteren. Aardige mensen, en goede service tegen normale prijzen. Een aanrader.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Mabo auto's Nieuw Neijerland. Had na maand probleem met starten, startmotor bleek defect. Echt behulpzaam waren ze niet. Ben naar andere gararage gegaan voor reparatie. Hier koop ik NOOIT meer..

Uitvoering45 KW, 450
Brandstofbenzine
Bouwjaar2006
In bezit1 jaar
KM-stand61.681 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 13 maart 2009

Ervaring met ForTwo : Neem er 1 van na bouwjaar 2003! Warmrijden in de gewone schakelmodus daarna rijdt de automaat stukken beter. Voor de bocht zelf terugschakelen!

Ervaring met verkoop: SC Den Haag geeft goede service en zijn erg behulpzaam.

UitvoeringPassion
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand52.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor6
  
  

, datum: 1 november 2008

Ervaring met ForTwo : Weet waar je aan begint. Een Smart is beslist niet zo goedkoop in onderhoud als dat men je wil doen geloven. Volgens de website zou een onderhoudsbeurt met apk ongeveer E 300,- kosten. In de praktijk komt het er op neer dat je eerder rond de E 500,- kwijt bent. Nu is de distributiekettingspanner kapot, kost E 28,- echter het werk om hem er in te sleutelen rechtvaardigt ook de aanschaf van een complete motor (werd zelfs aanbevolen) E 2000,- Belachelijk! Dit is mijn laatste Smart waar ik zo snel mogelijk van af wil...

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Is in de praktijk veel duurder dan de folder over het onderhoud je wil doen geloven.

UitvoeringPulse/ Brabus
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand90.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort7
Motor5
  
  

, datum: 11 oktober 2007

Ervaring met ForTwo : De 37kw versie is niet voldoende als je veel snelweg rijdt, voor de stad is het prima. De auto rijdt heerlijk, wel wat rammeltjes, maar voor de rest heel degelijk. De bak schakelt goed, hoewel de nieuwe echt stukken vooruit is gegaan.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Prima zaak, tis niet goedkoop, kosten zijn vrij hoog voor een klein karretje.

Ervaring met verkoop: Let altijd op de onderhoudshistorie. Bij een smart wel belangrijk dat ie goed is onderhouden.

Uitvoering52KW Pure (tuned)
Brandstofbenzine
Bouwjaar2004
In bezit1 jaar
KM-stand36.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor8
  
 
 1 

KwikFit
Smart City CoupeSmart City Coupe
★★★☆☆
Smart ForTwo Smart ForTwo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs