9 maart 2006
Smart ForFour (2004 - 2006)
Nieuws

Smart ForFour (2004 - 2006)

Standaard diesel partikel filter op Smart ForFour CDi

9 maart 2006 - Al sinds hun introductie in 2004 voldoen beide versies van de Smart ForFour met cdi-dieselmotor aan de emissie-eisen van de EU4-norm voor uitlaatgassen. Om de motoren nog schoner te maken, zijn de beide uitvoeringen van de Smart ForFour met ingang van het modeljaar 2006 standaard voorzien van een onderhoudsvrij diesel partikel filter.

Dankzij het diesel partikel filter wordt meer dan 90 procent van de roetdeeltjes uit de uitlaatgassen verwijderd. Het resultaat van deze filtering is dat de beide cdi-uitvoeringen van de Smart ForFour beneden de grenswaarde van 0,005 g/km blijven en daarmee al voldoen aan de EU5-norm. Zo levert Smart een actieve bijdrage aan de vermindering van de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen en stofdeeltjes. De overige kenmerken van de auto's, zoals brandstofverbruik, prestaties en de gecombineerde CO2-emissie zijn gelijk aan die van een Smart ForFour cdi zonder diesel partikel filter.

Smart ForFour (2004 - 2006)

Het diesel partikel filter dat nu standaard op de Smart ForFour geleverd wordt, is speciaal afgestemd op de specifieke kenmerken van dit model en de betreffende motoren, voor een zo effectief mogelijke werking. Bovendien is het filter onderhoudsvrij.

Dutchlease