28 april 2005
Skoda Roomster

Skoda Roomster

Skoda Roomster gaat in productie

Autozine
28 april 2005 | Na de beslissing van het management van Skoda Auto A.S. om een vierde modellijn te bouwen, is de datum van haar wereldpremiere en fabriek bekendgemaakt. Het nieuwe model, gebaseerd op het conceptmodel Roomster, wordt aan het publiek voorgesteld tijdens de Autosalon van Geneve in maart 2006. De auto zal geproduceerd worden in Kvasiny.

"In Kvasiny bouwen we momenteel ons meest prestigieuze model: de Skoda Superb. In 2001, bijna 70 jaar nadat deze gebouwd is, heeft de fabriek een aantal substantiele moderniseringen ondergaan en is nu wereldwijd een van de beste binnen de gehele Skoda Auto en Volkswagen Groep uit het oogpunt van lange termijn kwaliteit", aldus Detlef Wittig, Voorzitter van de Raad van bestuur van Skoda Auto A.S.. "Aangezien het productieproces van de Skoda Superb tevens de hoge kwaliteitsnormen demonstreert, hebben we gekozen voor Kvasiny om de nieuwe Roomster modelserie te bouwen".

Skoda Roomster

Skoda Auto A.S. zal bijna 100 miljoen euro (3 miljard Tsjechische Kronen) investeren in de productie apparatuur en tevens 2.000 banen creeren. Het bedrijf heeft plannen voor het bouwen van een nieuw logistiek centrum, parkeerplaatsen voor de geproduceerde auto's, personeelsparkeerplaatsen, een busstation, een nieuwe ingang voor vrachtverkeer enz.

De Tsjechische regering zal een totale investering doen van ruim 14 miljoen euro (427 miljoen Tsjechische Kronen).

KwikFit
Skoda Roomster in prijs verlaagdSkoda Roomster in prijs verlaagd
12 mei 2010
Skoda Roomster Style met plus-pakketSkoda Roomster Style met plus-pakket
8 juni 2007
Skoda Roomster Scout nu bij de dealerSkoda Roomster Scout nu bij de dealer
19 maart 2007
Skoda presenteert Roomster ScoutSkoda presenteert Roomster Scout
27 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum