27 november 2006
Skoda Roomster

Skoda Roomster

Skoda presenteert Roomster Scout

Autozine
27 november 2006 | Skoda presenteert de Roomster Scout, een nieuwe versie van de onlangs geïntroduceerde compacte ruimtewagen. Na de premiere van de Octavia Combi Scout op de Paris Motor Show, is de Roomster Scout de tweede auto in de Scout familie. De Scout is een ontwerplijn, die zich kenmerkt door de toevoeging van off-road elementen.
Nieuwe vloermatten voor de Roomster?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Vergeleken met de reguliere uitvoeringen, wijkt de Roomster Scout voornamelijk af op het gebied van nieuwe design elementen, hierdoor zijn de afmetingen aan de buitenzijde groter. De afmetingen van de Roomster Scout zijn 4.219 mm x 1.695 mm x 1.650 mm, hierdoor is de lengte met 14 mm toegenomen, de breedte met 11 mm, en de hoogte met 43 mm. Net als de reguliere Roomsters, heeft ook de Roomster Scout voorwielaandrijving.

Skoda Roomster

De Roomster Scout is standaard voorzien van opvallende, speciaal voor deze auto ontworpen, 16 inch lichtmetalen velgen, optioneel zijn ook 17 inch velgen mogelijk. Het Scout-pakket geeft de Roomster een stoer uiterlijk. De stootlijsten en zilverkleurige beschermplaat onderaan de achterkant van de auto zijn kenmerkend voor de Scout lijn. De Roomster Scout oogt bijzonder dankzij Sunset, extra donker getinte achterportierramen en achterruit. Het dashboard is naar keuze leverbaar in Onyx/Onyx of in Onyx/Silver. De stoelbekleding is gelijk aan die van de Octavia Combi Scout.

Het motoren-aanbod van de Roomster Scout bestaat uit 2 benzinemotoren, de 1.4 63kW 16V en 1.6 77kW 16V, in diesel is er de keuze uit de driecilinder 1.4 TDi 59kW PD en de viercilinder 1.9 TDi 77kW PD. Alle motorvarianten hebben een handgeschakelde versnellingsbak, de 1.6 77 kW 16V is bovendien leverbaar met een 6-traps automaat.

Skoda Roomster

De Roomster Scout beleeft op 1 december zijn wereldpremiere op de Essen Motor Show, iets later is de auto ook te zien tijdens Bologna Motor Show (van 5 t/m 16 december). De Skoda Roomster Scout wordt in het 1e kwartaal van 2007 Nederland verwacht, prijzen zijn nog niet bekend.

UnitedConsumers
Skoda Roomster in prijs verlaagdSkoda Roomster in prijs verlaagd
12 mei 2010
Skoda Roomster Style met plus-pakketSkoda Roomster Style met plus-pakket
8 juni 2007
Skoda Roomster Scout nu bij de dealerSkoda Roomster Scout nu bij de dealer
19 maart 2007
Skoda maakt prijzen Roomster bekendSkoda maakt prijzen Roomster bekend
11 augustus 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum