25 januari 2006
Skoda Roomster

Skoda Roomster

Skoda Roomster gaat in productie

Autozine
25 januari 2006 | Skoda presenteert de eerste officiele foto's van de nieuwe Skoda Roomster, de vierde modellijn van de Tsjechische fabrikant. De Roomster markeert niet alleen Skoda's stap in een nieuw marktsegment, maar ook een stap naar een nieuwe ontwikkelingsfase.

De Skoda Roomster was voor het eerst zichtbaar als design study tijdens de IAA in Frankfurt in 2003. Naar aanleiding van de positieve reacties van autopers en vele consumenten, is er besloten om de Roomster in productie te nemen. Na bijna tweeenhalf jaar presenteert Skoda de Roomster aan publiek en pers tijdens de Autosalon in Geneve.

Skoda Roomster

Het Roomster concept is uniek, met zijn variabele interieur en een jong en fris design. De auto heeft een ruime bagageruimte, veel opbergmogelijkheden en Varioflex, waarmee de achterpassagier nog ruimer in de auto zit. De Roomster heeft dynamische lijnen en grote zijruiten die de achterpassagiers een voortreffelijk uitzicht bieden. Er kan gekozen worden uit 3 benzine-en 3 dieselmotoren. Een automatische versnellingsbak behoort ook tot de mogelijkheden.

De Skoda Roomster wordt gebouwd in het Tsjechische Kvasiny. De auto zal in het thuisland worden geïntroduceerd in de zomer van dit jaar, in ons land is de auto waarschijnlijk in het late najaar van 2006 in de showrooms te bewonderen.

Skoda Roomster
Skoda Roomster in prijs verlaagdSkoda Roomster in prijs verlaagd
12 mei 2010
Skoda Roomster Style met plus-pakketSkoda Roomster Style met plus-pakket
8 juni 2007
Skoda Roomster Scout nu bij de dealerSkoda Roomster Scout nu bij de dealer
19 maart 2007
Skoda presenteert Roomster ScoutSkoda presenteert Roomster Scout
27 november 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum