17 juni 2019
Skoda Karoq

Forum Skoda Karoq

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 december 2018

Ervaring met Karoq: Degelijke auto, niet spannend maar met juiste business-, sportpakket en andere opties (o.a. drivingprofiles) prima geslaagd. De hoge zit, het overzicht en het ruime interieur maken het een comfortabele en compacte SUV.

De 7 traps DSG schakelt soepel, al mag hij iets minder snel twee stappen terugschakelen bij een tussensprint. Besturing is wat minder direct wat een beetje zweverigheid op kan leveren. Remmen grijpen wat laat aan waardoor je wel iets mag doortrappen, maar dat went snel. Gasresponse is daarentegen erg gretig wat bij het wegrijden flink doseren vraagt om een sprongetje te voorkomen. De adaptieve cruise doet zijn werk prima.

De drivingprofiles hebben de optie om een 'individueel profiel' samen te stellen, wat voorliggende zaken nagenoeg weg laat regelen. Een optie die je zeker niet mag missen omdat de auto er veel comfortabeler door wordt. O ja... de 19 inch velgen niet vergeten, daardoor wordt de auto iets stugger maar dat kan hij zeker aan.

De optionele elektrisch instelbare en verwarmbare sportstoelen zijn fantastisch al wordt het zicht naar voren voor de achterpassagier een beetje ontnomen. Zicht rondom is prima op orde. Parkeren is dmv de sensoren voor en de camera achter een makkie. De getinte achterruiten zijn absoluut niet van de donkerste soort, vraag me af of die optie noodzakelijk was.

De verwarmde voorruit (optie) is snel wasem- of vorstvrij. Idem de spiegels. Het discutabele bedieningsknopje (zoals bij alle VAG voertuigen) stelt spiegels in, laat ze op commando inklappen maar kent ook het inschakelen van de spiegelverwarming. Het blijft een raadsel waarom hier nog steeds geen simpel drukknopje voor wordt gebruikt die keurig uitschakelt na een x-aantal minuten.

Het ontwasemen van de zijruiten vergt iets meer tijd dan gewenst, dit komt door de relatief kleine uitblaas openingen en het (blaas) vermogen wat naar de voorruit gaat. In de handbediening simpel op te lossen, maar omdat de automatische stand de voorkeur geniet had iets meer balans in het systeem geen kwaad gekund.

Samengevat: prima en kwalitatief goede auto met behoorlijk veel rijcomfort. Let wel op dat je de juiste opties kiest. Daarmee gelijk een kritisch puntje, de opties moeten wel betaald worden... ook bij de huidige generatie Skoda's. In dat opzicht is Skoda een nieuw tijdperk ingegaan.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Net

Uitvoering1,5
Bouwjaar2018
In bezit1 jaar
KM-stand6.000 km
DealerRijnWoud

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor8
  
 
Reactie van: Michelvdveer, datum: 4 januari 2019

Antwoord: Leuke review, het heeft me geholpen om een keuze te maken. Ik ga er voor, qua opties ben ik er nu helemaal uit. Dank!

> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!