28 mei 2008
Seat Ibiza (2008 - 2017)

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Vijf sterren toegekend aan nieuwe Seat Ibiza

Autozine
28 mei 2008 | De nieuwe Seat Ibiza heeft een uitstekende waardering gekregen na botsproeven die werden uitgevoerd door het onderzoeksinstituut Euro NCAP: vijf sterren voor de bescherming van inzittenden, vier sterren voor de veiligheid van kinderen en drie sterren voor de bescherming van voetgangers.
 

Voor de tests werd de 85 pk sterke Seat Ibiza 1.4 16V Reference geselecteerd. Aangezien het uitrustingsniveau in ieder land kan verschillen kiest Euro NCAP voor haar botsproeven altijd een auto in de basisuitvoering met het minst hoge niveau aan veiligheidsvoorzieningen.

Seat Ibiza (2008 - 2017)

De nieuwe Seat Ibiza, die werd ingezet voor de botsproeven, was voorzien van een airbag voor de bestuurder en voor de voorpassagier, Thorax airbags, ABS, TCS + EBA, pyrotechnische veiligheidsgordels met spankrachtbegrenzers (voorin), driepuntsgordels achterin, een waarschuwingslampje en zoemer voor het vastmaken van de gordels en Isofix bevestigingspunten op de twee buitenste zitplaatsen achter.

De nieuwe Seat Ibiza werd aan drie verschillende botsproeven onderworpen: een frontale botsing, een zijwaartse botsing en een botsing zijwaarts tegen een paal. Het resultaat was een vijf sterren notering, de hoogst mogelijke score.

De 2008 uitvoering van de Ibiza kreeg veertien van de zestien maximaal te behalen punten bij de frontale botsproef, de hoogst mogelijke score van achttien punten bij de zijwaartse botsproef en twee van de twee te behalen punten bij de zijwaartse botsproef met een paal.

Seat Ibiza (2008 - 2017)

Kinderstoeltjes kunnen op een simpele en veilige manier in de auto worden geplaatst dankzij de Isofix verankeringspunten. Ook is het mogelijk een derde bevestigingspunt, Top Tether, aan te brengen waarmee wordt voorkomen dat het kinderstoeltje draait in geval van een aanrijding. Door deze voorzieningen klasseerde de nieuwe Ibiza zich met 4 Euro NCAP sterren voor de bescherming van kinderen in de top van de rangschikking.

De bescherming van voetgangers is één van de aspecten waaraan tijdens de ontwikkelingsfases van de nieuwe Seat Ibiza zeer veel aandacht is geschonken. Op twee plekken, die bij een aanrijding een belangrijke rol spelen, zijn belangrijke verbeteringen gerealiseerd – de motorkap en de plaatsen er omheen, en de bumper. Ook hun botsproefbestendigheid werd door Euro NCAP getest. Het nieuwe Seat model realiseerde een uitmuntende score van 19 punten, die 3 sterren opleverde, en een 'groene bumper' score wat het maximum haalbare is voor dit deel van de auto.