10 februari 2009
Seat Exeo ST

Seat Exeo ST

Seat presenteert Exeo stationcar

Autozine
10 februari 2009 | Sinds eind januari is de Seat Exeo te bestellen; een sportieve sedan in het D-segment die vanaf begin april in de showroom staat bij alle Nederlandse Seat-dealers. Gelijktijdig met de Europese persintroductie van de Exeo sedan presenteert het Spaanse merk nu ook de gezinsvariant van haar jongste model: de Seat Exeo ST stationcar.
KwikFit
 

De ST verschilt met name door het langere koetswerk en de grotere bagageruimte (442 liter) van de sedan. De Seat Exeo ST zal nog dit jaar leverbaar worden in Nederland. Vanaf komend najaar staat de stationwagon in de showroom van de officiële Seat-dealers.

Seat Exeo ST

De beschikbare motoren en uitrustingsniveaus zijn hierbij identiek aan die van de sedan. Het motorenprogramma bestaat voorlopig uit drie benzinekrachtbronnen: een 1.6 met 102 pk, een 1.8T met 150 pk en een 200 pk sterke 2.0 TSI – en twee dieselvarianten met naar keuze 143 of 170 pk. Beide dieselmotoren zijn voorzien van een partikelfilter en common-rail technologie. De Exeo ST is verkrijgbaar in de drie bekende uitrustingsniveaus – Reference, Style en Sport.

In april maakt de Seat Exeo in Nederland zijn opwachting bij de Seat-dealers, waar hij sinds eind januari al te bestellen is. Daarbij zijn direct zes motoren te specificeren (de bovengenoemde vijf motoren, alsmede een 2.0 TDI common-rail turbodiesel met 120 pk). De Seat Exeo sedan wordt leverbaar vanaf € 23.995,- voor de 1.6 benzineversie in Reference-uitvoering.