31 december 2010
Seat Alhambra
Nieuws

Seat Alhambra

Vijf EuroNCAP sterren voor Seat Alhambra

31 december 2010 - De nieuwe Seat Alhambra heeft tijdens een botsproefcyclus door EuroNCAP de maximale score van vijf sterren behaald. Dankzij deze uitstekende score voor de bescherming van volwassenen, kinderen én voetgangers behoort de Alhambra tot de veiligste auto's in zijn klasse.

Op zoek naar een Seat Alhambra 2.0 TDI Style Ecomotive 4x4?
Nederland Mobiel heeft er 24 vanaf € 79,-

Seat Alhambra 2.0 TDI Style Ecomotive 4x4

Met een score van 96 procent noteerde de Alhambra een bijna niet te verbeteren resultaat voor de bescherming van volwassenen. Bij aanrijdingen van voren, van achteren en van opzij werden gedeeltelijk maximale scores toegekend voor de bestuurder en de voorpassagier.

Seat Alhambra

Uit de botsproeven bleek dat de carrosseriestructuur zeer robuust is en dat de standaard voor-, zij- en hoofdairbags net als de knieairbag optimaal presteerden. Daarnaast biedt de Seat Alhambra een hoog veiligheidsniveau voor het complete gezin, met een uitstekende score voor de veiligheid van kinderen in de auto.

Naast de vijf-sterren EuroNCAP-score is er overigens nog meer goed nieuws voor de Seat Alhambra. Ondanks dat hij pas drie maanden leverbaar is, heeft de Alhambra zijn eerste onderscheiding namelijk al ontvangen. Lezers van het Duitse automagazine 'Auto Zeitung' kenden Seat's nieuwste model recent de 'Auto Trophy 2010' award toe voor de beste geïmporteerde monospace auto. De Alhambra won de verkiezing met meer dan 48% van de stemmen, het hoogste percentage van alle winnaars in de diverse categorieën.

Op zoek naar een Seat Alhambra 2.0 TDI Style Ecomotive 4x4?
bynco heeft er 2 vanaf € 20.495,-

Seat Alhambra 2.0 TDI Style Ecomotive 4x4

KwikFit