15 april 2015
Seat Alhambra
Nieuws

Seat Alhambra

Seat Alhambra ondergaat facelift

15 april 2015 - Seat geeft een vervolg aan zijn productoffensief met een vernieuwde Alhambra. De grote MPV is nu tot 15 procent zuiniger dankzij nieuwe motoren die tegelijkertijd meer vermogen hebben gekregen. Tevens wordt de Alhambra geleverd met nieuwe comfort- en assistentiesystemen en innovatieve connectiviteits- en infotainmentopties. Deze zomer arriveert de vernieuwde Alhambra bij de Seat-dealers.

Op zoek naar een Seat Alhambra 2.0 TDI Style Ecomotive 4x4?
bynco heeft er 2 vanaf € 20.590,-

Seat Alhambra 2.0 TDI Style Ecomotive 4x4

Het aanbod aan benzine- en dieselmotoren is compleet vernieuwd. Alle krachtbronnen voldoen nu aan de Euro 6-emissienormen. De direct ingespoten turbomotoren zijn tot 15 procent zuiniger geworden. De 110 kW/150 pk sterke Alhambra TDI bijvoorbeeld heeft een vastgesteld brandstofverbruik van 4,9 liter op 100 km (CO2: 130 g/km).

Seat Alhambra

De 2.0 TDI dieselmotoren worden beschikbaar in 110 kW/150 pk en 135 kW/184 pk (koppel: 380 Nm) varianten. De twee TSI-benzinemotoren zijn goed voor 110 kW/150 pk en 162 kW/220 pk (350 Nm aan trekkracht) voor het topmodel, wat een toename van 20 pk betekent vergeleken met zijn voorganger. Alle aandrijfunits kunnen worden gecombineerd met de DSG-automaat met dubbele koppeling (standaard voor de sterkste benzine- en dieselmotor). De nieuwe generatie DSG voorziet in een brandstofbesparende vrijloopfunctie. Wanneer de bestuurder het gas loslaat, rolt de Alhambra uit met de motor ontkoppeld.

Seat Alhambra

De Alhambra vertrouwt nu op een nieuwe generatie Seat Easy Connect infotainmentsystemen, met onder andere hoge-resolutie aanraakschermen en de nieuwste processors voor krachtige prestaties en snellere routeberekeningen, evenals compleet nieuwe connectiviteits-mogelijkheden.

Seat Alhambra
AutoCoach

Het multi-collision remsysteem maakt deel uit van de standaarduitrusting. Wanneer een bestuurder tijdens een ongeval de auto niet langer kan besturen, activeert het systeem automatisch de remmen om een tweede aanrijding te voorkomen. Nieuw voor de Alhambra is de dode-hoek detectie, die bij het veranderen van rijbaan waarschuwt voor auto's die zich in de dode hoek van de bestuurder bevinden.

Seat Alhambra

Eveneens nieuw is de DCC adaptieve chassiscontrole. Dit systeem bedient de demperkleppen binnen milliseconden om de dempingkarakteristieken direct aan de rijsituatie aan te passen, voor maximaal comfort en een vleugje sportiviteit. De nieuwe massagestoelen beloven eveneens een hoog niveau aan comfort op langere afstanden.

Seat Alhambra

Verder is het uiterlijk van de Alhambra op subtiele wijze opgewaardeerd. Nieuwe achterlichten met LED-technologie zijn een uiting van Seat's bekende lichtsignatuur en benadrukken de familieband, net als het embleem in de nieuw ontworpen grille en de nieuwe velgdesigns. Het interieur krijgt andere kleuren, het stuurwielontwerp van de Seat Leon en diverse gerestylde bedieningselementen. Keyless entry en een startknop versterken het comfortniveau. Daarnaast zijn de uitrustingsniveaus herzien waardoor de Alhambra nu leverbaar wordt als Reference, Style en Style Connect.

KwikFit
XLLease