1 maart 2011
 

Saab PhoeniX

Saab toont PhoeniX concept

Autozine
1 maart 2011 | De Saab PhoeniX concept car toont designkenmerken en technologie├źn die in de volgende generatie Saabs zullen zijn terug te vinden. De PhoeniX, gebaseerd op een nieuw platform dat gebruikt zal worden voor het nieuwe Saab 9-3 model, introduceert een 'aeromotional' design: een visuele interpretatie van de aerodynamische designprincipes die de makers van de eerste Saab, hebben ge├»nspireerd.
Info

De PhoeniX omvat druppelige vormen en een spannende, glazen koepel, geïnspireerd op een straaljager, dat een nieuwe interpretatie is van Saabs kenmerkend 'wraparound' vormgeving en het doorschijnende ijsblok thema.

Saab

Door de strakke, gespierde vormgeving bedraagt het luchtweerstandcoëfficiënt slechts 0,25 en wordt de mogelijkheid van luchtgeleiding verder onderzocht door de toepassing van kleine windgeleiders aan de zijkant van de auto.

De vleugeldeuren bieden toegang tot de 2+2 cabine die simpliciteit met technologie mixt. Het interieur brengt een minimalistische 'stripped out' gevoel over, inclusief een nieuwe interpretatie van Saabs op de bestuurder gerichte cockpit en een werelddebuut voor Saabs "IQon" infotaiment en communicatiesysteem.

Saab

Onder het golvend koetswerk is de PhoeniX voorzien van een 1.6-liter turbobenzinemotor (200 pk) met elektrisch aangedreven achterwielaandrijving. Het resultaat is een intelligente, hybride vierwielaandrijving waardoor het rijplezier wordt vergroot en het brandstofverbruik wordt verminderd. De verbruikscijfers in een gecombineerde cyclus en CO2-emissies bedragen respectievelijk 5,0 l/100 km en 119g/km.

XLLease
Saab 9-3 is weer leverbaar in NederlandSaab 9-3 is weer leverbaar in Nederland
30 mei 2014
Saab start productie van plaatdelenSaab start productie van plaatdelen
19 april 2012
Saab lanceert alternatieve garantieSaab lanceert alternatieve garantie
13 februari 2012
Saab 9-4X nu bij de dealerSaab 9-4X nu bij de dealer
19 juli 2011