19 april 2012
 

Saab Automobile Parts

Saab start productie van plaatdelen

Autozine
19 april 2012 | Saab Automobile Parts AB start de productie van plaatdelen in de plaatwerkerij en carrosseriefabriek van Saab Automobile in Trollhattan. In totaal zullen zo'n 30 medewerkers zich bezig gaan houden met planning en de productie van motorkappen, deuren en schermen voor diverse Saab-modellen.
AutoCoach
Info

"Wij zijn geruime tijd bezig geweest, onder meer met de curatoren van Saab Automobile, om deze gecompliceerde deal voor elkaar te krijgen. We hebben deze week een overeenkomst getekend met de bewindvoerders waardoor wij de plaatwerkerij en carrosseriefabriek inclusief alle gereedschappen kunnen huren. Saab Parts kan nu plaatdelen gaan produceren en die delen maken die niet meer uit de fabriek kwamen sinds Saab Automobile is gestopt met het bouwen van auto's", aldus Lennart Ståhl, CEO van Saab Automobile Parts AB, de onderdelendivisie die buiten het faillissement van Saab Automobile is gebleven.

Saab

Het opstarten van de productie is slechts een kwestie van tijd. Momenteel wordt hard gewerkt aan een productieplanning en het weer tot leven wekken van de productieband. Nadat deze een testcyclus heeft doorlopen, kan worden begonnen met het fabriceren van originele onderdelen. De productie van carrosseriedelen zal lopen tot 30 juni 2012.

Er is meer goed nieuws. Saab Parts is ook met de curator van Saab Automobile overeengekomen een partij al geproduceerde plaatwerk over te nemen. Tevens heeft het bedrijf de beschikking gekregen over een grote hoeveelheid andere onderdelen, in totaal zo'n 1500 verschillende onderdeelnummers.

Philippe Mertens, Directeur Saab Benelux voegt daaraan toe: "Het opkopen van de voorraden in combinatie met de productie van nieuwe plaatdelen is van groot belang. Door initiatieven als deze weten wij zeker dat wij de Nederlandse Saab-dealers en hun klanten kunnen blijven bedienen vanuit ons eigen onderdelenmagazijn. En ondanks de moeilijke tijden die Saab Automobile doormaakt, hebben wij met de 37 Nederlandse Saab-dealers een solide pakket aan diensten ontwikkeld waardoor Saab-rijders kunnen rekenen op de service die zij verwachten. Garantie, onderhoud en reparatie met originele onderdelen; alle voorzieningen voor nog vele kilometers zorgeloos rijplezier zijn voorhanden bij de Nederlandse Saab-dealers. Nu en in de toekomst".

Dutchlease
Saab 9-3 is weer leverbaar in NederlandSaab 9-3 is weer leverbaar in Nederland
30 mei 2014
Saab lanceert alternatieve garantieSaab lanceert alternatieve garantie
13 februari 2012
Saab 9-4X nu bij de dealerSaab 9-4X nu bij de dealer
19 juli 2011
Saab met vier primeurs op AutoRAI 2011Saab met vier primeurs op AutoRAI 2011
12 april 2011