18 september 2008

Saab 9-X Air

Saab onthult 9-X Air in Parijs

18 september 2008 - De Saab 9-X Air, die begin oktober wordt onthuld op de tweejaarlijkse autotentoonstelling in Parijs, is een ontwerpstudie die aangeeft hoe een toekomstige Saab Cabriolet eruit kan zien.

Het concept toont een unieke 'Canopy Top' en een glaspartij rond de cabine waarin tevens een brede achterruit is opgenomen. De 9-X Air breekt met huidige ontwerpen van open vierzitters door een vierzitsaccommodatie te bieden binnen de compacte afmetingen van een sportauto.

Saab

Het silhouet van de auto wordt sterk bepaald door de bijzondere C-stijlen die de Canopy Top dragen en de achterruit vergrendelen. Met het dak open biedt de 9-X Air volop frisse lucht zonder dat de wind terugslaat in het interieur. Met het dak dicht ziet de auto eruit als een coupé.

De Saab 9-X Air is gelijktijdig ontwikkeld met de 9-X BioHybrid Concept. Hij heeft dezelfde aandrijflijn met Saabs compacte 1,4-liter BioPower-turbomotor die het milieu ontziet door zaken als rightsizing, turbokracht, het gebruik van biobrandstof en hybridetechniek.

De onthulling van de Saab 9-X Air op de Autosalon van Parijs volgt 25 jaar nadat Saab op de internationale autotentoonstelling van Frankfurt de eerste Saab Cabriolet voorstelde.

KwikFit
KwikFit