24 september 2010
 

Saab

Saab en AAM richten joint venture op

Autozine
24 september 2010 | Saab Automobile en American Axle Manufacturing (AAM) kondigen vandaag de oprichting aan van een bedrijf in mede-eigendom voor de techniek, ontwikkeling en marketing van elektrische vierwielaandrijving en elektrische en hybride aandrijflijnen. De nieuwe firma, e-AAM Driveline Systems genaamd, is gevestigd in Trollhättan. De joint venture start op 1 oktober aanstaande.
Info

e-AAM zal een elektrische vierwielaandrijving ontwikkelen en aanbieden in een volledig servicepakket. Deze elektrische vierwielaandrijving kan geïntegreerd worden op bestaande platformen, zonder grote aanpassingen aan architectuur en carrosserie. Saab zal een klant worden van e-AAM Driveline Systems, en componenten aanschaffen die gebruikt zullen worden in de volgende generatie van Saabs vanaf 2012. Het nieuwe bedrijf zal ook zijn kennis en geavanceerde producten aanbieden aan andere autofabrikanten.

Saab

Tijdens de aankondiging van de oprichting van e-AAM Driveline Systems, zei Jan Åke Jonsson, CEO van Saab Automobile: "Voor Saab is de aankondiging van deze samenwerking een grote stap voorwaarts in de richting van een succesvolle toekomst als onafhankelijk bedrijf. De nieuwe elektrische vierwielaandrijving zal onze positie versterken met de nieuwe generatie Saabs. Deze joint venture zal de expertise van Saab en de kennis, productie en marketingkwaliteiten van AAM combineren, wat zal leiden tot een sterk samenwerkingsverband".

Richard E. Dauch, gedelegeerd bestuurder, voorzitter en medeoprichter van American Axle Manufacturing, zei: "AAM is blij met deze nieuwe joint venture met Saab. e-AAM zal dankzij de competenties van beide bedrijven state-of-the-art elektrische en hybride aandrijflijnen ontwikkelen. Zo kan e-AAM inspelen op de behoefte van internationale OEM's, om het brandstofverbruik, de rijeigenschappen en de algemene prestaties van hun producten te verbeteren. De nieuwe en innovatieve producten die door e-AAM ontwikkeld zullen worden, alsook de nieuwe klanten die bediend zullen worden door deze joint venture, maken deel uit van het strategisch initiatief van AAM om onze business uit te breiden en te diversifiëren".

IkWilVanMijnAutoAf
Saab 9-3 is weer leverbaar in NederlandSaab 9-3 is weer leverbaar in Nederland
30 mei 2014
Saab start productie van plaatdelenSaab start productie van plaatdelen
19 april 2012
Saab lanceert alternatieve garantieSaab lanceert alternatieve garantie
13 februari 2012
Saab 9-4X nu bij de dealerSaab 9-4X nu bij de dealer
19 juli 2011