1 december 2006
 

Saab

Saab bestaat 60 jaar in 2007

1 december 2006 | In juni 1947 verbaasde vliegtuigfabrikant Saab de autowereld met het prototype van de Saab 92, zijn eerste productieauto. Met een gestroomlijnd koetswerk, zelfdragende carrosserie en voorwielaandrijving had de auto weinig gemeen met het conventionele design van die tijd. Zo ontstond een traditie van innovatief en onafhankelijk denken, wat sindsdien kenmerkend is voor het merk Saab.
Saab

De Saab 9-5 en 9-3 Anniversary-uitvoeringen verschijnen in januari 2007 op de markt en bieden toegevoegde waarde ter ere van de 60e verjaardag van Saab. Tijdens de Autoshow van Los Angeles zijn eind november de Amerikaanse specificaties van de Anniversary-modellen naar buiten gebracht. De details van de modellen voor de Nederlandse markt volgen binnen enkele weken.

Saab

De introductie van de Saab Anniversary-uitvoeringen voor modeljaar 2007 is de eerste stap in een reeks initiatieven van Saab ter ere van het rijke erfgoed, waarvan de wortels liggen in het ontwerpen van vliegtuigen, in de Scandinavische cultuur en in de traditie van onafhankelijk en vooruitstrevend denken.

Saab Saab
 
Websitewww.saab.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!