19 augustus 2003
Saab 9-3 Sport Estate

Saab 9-3 Sport Estate

Saab toont 9-3 Sport-Hatch

Autozine
19 augustus 2003 | Saab onthult op maandag 8 september, net voor de start van de Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) in Frankfurt, een nieuw conceptmodel. De 9-3 Sport Hatch wijkt af van traditionele vormen; het studiemodel houdt het midden tussen een hatchback en een stationwagon.
247autoverkopen
 

De Saab 9-3 Sport-Hatch kan het best omschreven worden als een sportieve vijfdeurs vierzitter. De auto is volgens goed Saab-gebruik als het ware om de bestuurder heen ontworpen. Een 2,0 liter turbomotor van 250 pk zorgt voor de aandrijving. De 'fastback'-vormgeving is afgeleid van een ander belangrijk conceptmodel, de Saab 9-3X. Deze kruising tussen een coupe en een terreinauto werd vorig jaar gelanceerd. Verschillende andere kenmerken van de 9-3X zijn terug te vinden in de Sport-Hatch en geven Saabs visie op de toekomst in dit segment weer. Beide concept cars zijn ontworpen door het design team onder leiding van Michael Mauer.

Saab 9-3 Sport Estate

"Wij hebben het grootste productoffensief in onze geschiedenis beloofd. En aan die belofte houden we ons. Dat blijkt wel uit alle nieuwe producten die we de afgelopen twee jaar hebben geintroduceerd", aldus Saab CEO Peter Augustsson. "De nieuwe conceptauto is niet zo maar een studiemodel. Het geeft aan dat we de 9-3-modellijn verder willen ontwikkelen en uitbreiden".

De Saab 9-3 Sport-Hatch is het nieuwste resultaat van het omvangrijkste productontwikkelingsprogramma uit Saabs geschiedenis. Op de IAA in Frankfurt van twee jaar geleden werd de Saab 9X conceptauto onthuld. De 9-3X is vorig jaar in Detroit voor het eerst getoond en de verkopen van de nieuwe 9-3 Sport Sedan zijn afgelopen september van start gegaan. Aankomende herfst vindt de lancering van de 9-3 Cabriolet plaats en in de zomer van 2004 verschijnt de all-wheel-drive Saab 9-2 op de Noord-Amerikaanse markten.