15 juni 2021
Rolls Royce Silver Shadow

Forum Rolls Royce Silver Shadow

Reacties van eigenaren

  

, datum: 27 juni 2018

Ervaring met Silver Shadow: Begonnen met een technisch goede auto waaraan veel onderhoud is gedaan zonder op de kosten te letten. Helaas tikte de motor nogal dus de hydraulische klepstoters vervangen door nieuwe. Hydraulische (veer) systeem helemaal doorgespoeld en nieuwe olie er in. Contactpunten vervangen en motor loopt prachtig. Hier en daar wel een druppel olie (bak en differentieel) maar om daar nou vele euronulls aan uit te geven en het toch weer terugkomt vind ik niet nodig. Zolang het lekt weet je dat er olie in zit toch? Vanaf dag 1, eerste aankoop, heb ik zonulln beetje alle facturen erbij en tevens kopieën van het bouw boek vanuit de fabriek, veel handgeschreven paginanulls.

Ik gebruik de auto erg veel, ook voor ritten met zieke kinderen of voor een ander goed doel. Kost weinig en levert veel plezier op. Brandstofverbruik moet je niet over zeuren want dat is fors maar dat weet je van tevoren en anders moet je er niet aan beginnen. Zodra je de deur opendoet komt de geur van het leer je tegemoet en elke rit is rustgevend en levert nooit negatieve reacties op. Heb er geen dag spijt van gehad deze auto gekocht te hebben en ben zelf aan het rondkijken om eventueel nog een ander model erbij te kopen. Sparen heeft toch geen zin meer dus kun je er beter plezier van hebben.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Regelmatig onderhoud doen en niet laten zitten totdat er zich meer zaken voordoen. We praten over een auto van bijna 50 jaar oud en dus zijn er zaken die kapot gaan.

Ervaring met verkoop: Kijk goed onder de auto naar roest en lekkages. Met name de achter schermen roesten van binnenuit, was bij mij ook zo. Nieuw stuk erin, spuiten en je ziet er niets meer van. Kijk naar en lees de onderhoudshistorie en via sites zijn de chassisnummers te controleren. Complete restauraties zou ik niet aan beginnen want dan worden de kosten veel hoger dan de auto uiteindelijk waard is. Zoek rustig en vooral naar een nette auto met mooi hout en leer.


Bouwjaar1971
In bezit2 jaar
KM-stand43.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor8
  
Vandebron
 
 

Info

Test

Techniek

Prijs