17 mei 2016
 

Rolls Royce Phantom (2003 - 2017)

Rolls Royce introduceert Zenith Collectie

Autozine
17 mei 2016 | Rolls Royce introduceert de Zenith Collection. Deze bijzondere serie bestaat uit vijftig van de allerlaatste Rolls-Royce's Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé die er gebouwd zullen worden.
Remschijf.nl

Elk detail van de auto's is door het Bespoke ontwerpteam opnieuw overwogen. In de kofferruimte bijvoorbeeld bevindt zich een champagnekoeler met ruimte voor twee flessen en acht glazen. De achterpassagiers worden bovendien omringd door het fijnste, met zachte kussens opgevulde leder.

Rolls Royce Phantom (2003 - 2017)

In de middenconsole krijgt bovendien een bijzonder, uniek voorwerp een prominente plaats: wanneer de Phantom Zenith Collection-eigenaar de lade opent, vindt hij een doosje van gepolijst aluminium met het unieke nummer van zijn auto erin gegraveerd. In het bijzondere doosje zit een stukje automobiele historie: een authentiek deel van de Phantom Assembly Line uit het Home of Rolls-Royce in Goodwood. Een verwijzing naar de exacte locatie en functie van het stukje assemblagelijn ontbreekt natuurlijk niet.

Alle vijftig Phantom Drophead Coupé en Phantom Coupé Zenith Collections zijn inmiddels vergeven en ook de productie van Phantom limousine loopt dit jaar ten einde. De orderboeken zullen spoedig gesloten worden, dus wie een auto uit de Zenith collectie wil bemachtigen, al dan niet geheel naar eigen wens opgebouwd door de specialisten van Rolls-Royce Bespoke, moet niet te lang wachten.

Vandebron
Rolls-Royce stopt met PhantomRolls-Royce stopt met Phantom
23 februari 2016
 

Info

Techniek

Prijs

Forum