23 februari 2016
 

Rolls Royce Phantom (2003 - 2017)

Rolls-Royce stopt met Phantom

23 februari 2016 | Rolls-Royce heeft bekend gemaakt dat de huidige Phantom in 2016 de laatste fase van zijn mooie leven ingaat. Deze bekendmaking volgt op het recente nieuws dat Rolls-Royce is begonnen met tests van zijn nieuwe aluminium architectuur, die de basis zal vormen van alle toekomstige Rolls-Royces die vanaf begin 2018 op de markt zullen verschijnen. Ook de Phantom Coupé en Drophead Coupé modellen zullen in de toekomst niet meer worden vernieuwd. Deze twee modellen van de Phantom zullen hun leven besluiten met een bijzondere collectie van slechts 50 auto's die Phantom Zenith zullen worden genoemd.

De huidige, zevende generatie Phantom werd meer dan 13 jaar geleden in Goodwood in productie genomen en werd al snel de basis waaruit de renaissance van Rolls-Royce ontstond. Nu nadert deze auto het einde van zijn leven.

Rolls Royce Phantom (2003 - 2017)

In november van dit jaar zullen de allerlaatste Phantom Coupé en Drophead Coupé in Goodwood worden afgebouwd. Deze modellen worden niet vervangen. Speciaal voor verzamelaars zal een collectie van 50 unieke Coupés en Dropheads, genaamd Phantom Zenith, worden gebouwd. Rolls-Royce zal dit jaar ook de laatste Phantom VII limousines bouwen.

Ter gelegenheid van het afscheid van de Phantom zal de Bespoke-ontwerpafdeling van Rolls-Royce Motor Cars een Bespoke-versie van elk Phantommodel creëren: Coupe, Drophead Coupe en Limousine. CITO MOTORS, de Nederlandse importeur van het Britse luxemerk, kan de Bespoke-uitvoeringen van de Phantom leveren. De eerste van deze speciale collectie wordt Zenith genoemd, en dit zullen de laatste modellen van Phantom Coupé en Drophead Coupé zijn die bij Rolls-Royce Motor Cars kunnen worden besteld.