29 september 2006
Renault Twingo (2007 - 2014)
Nieuws

Renault Twingo (2007 - 2014)

Renault onthult Twingo, Koleos en Nepta

29 september 2006 - Op de Mondial de l'Automobile in Parijs onthult Renault twee showcars. Daarmee licht Renault een tipje van de sluier op van twee van de 26 autos die het merk tot 2009 op de markt wil brengen in het kader van Renault Contract 2009. Met de Koleos Concept toont Renault dat het nieuwe marktsegmenten wil aanboren, met name de markt van de cross-overs. De concept-car Nepta is een cabriolet met vier zitplaatsen. Met dit studiemodel wil Renault vanaf 2010 een rol wil gaan spelen in de topklasse.

Renault komt op de Salon van Parijs met de Twingo Concept, waarbij alvast een blik wordt gegund op de toekomstige Twingo, die medio 2007 op de markt verschijnt. De Twingo Concept is uitgerust met de nieuwe TCE100 motor. Ook is de Twingo Concept voorzien van de laatste multimediatechnieken: in de middenconsole zijn een iPod van Apple en een smartphone van Nokia aan te sluiten. Via een paneel in het dashboard en een 15 inch scherm is vanuit de Twingo Concept een computer met internet en webcam te bedienen.

Renault Twingo (2007 - 2014)

Renault onthult ook de Koleos Concept. Deze showcar is een voorproefje op een 4WD die Renault in de eerste helft van 2008 op de markt brengt en waarmee het merk de eerste stappen in een nieuw marktsegment zet. Deze auto heeft de looks van een terreinwagen en is zowel sportief als robuust. De Koleos Concept maakt gebruik van een nieuw onderstel met vierwielaandrijving. De 2.0 dCi motor is geboren uit de samenwerking tussen Renault en Nissan.

De nieuwe concept-car Nepta is een stijlontwerp en wordt neergezet als een luxueuze cabriolet met vier zitplaatsen. De vleugeldeuren worden met motoren geopend. De Nepta wordt aangedreven door een in de lengterichting geplaatste 3.5 V6 benzinemotor met 420 pk in combinatie met een automatische versnellingsbak met zeven versnellingen en sequentiele bediening via het stuurwiel.

Renault Twingo (2007 - 2014)

De Altica, een sportieve break, wordt op de autosalon in Frankrijk voor het eerst aan publiek getoond. De praktische eigenschappen zijn gecombineerd met sportieve eigenschappen en het spreekwoordelijke Renault-comfort.