31 januari 2008
Renault Twingo (2007 - 2014)
Nieuws

Renault Twingo RS

Renault introduceert Twingo RS

31 januari 2008 - In Boulogne Billancourt onthulde Renault Sport Technologies de Twingo RS. Hiermee biedt Renault een compacte, sportieve auto die naast haar grote broers, de Clio en Megane Renault Sport, het Renault Sport gamma aanvult. De aangepaste voor- en achterwielophanging wordt gecombineerd met een 133 pk sterke motor.

Renault introduceert een nieuwe, sportieve auto die het Renault Sport gamma, naast de Clio en Megane Renault Sport, aanvult. Met compacte afmetingen en een scherp en stoer design ligt de Twingo Renault Sport in de lijn van de showcar Twingo Concept, die op de Salon van Parijs stond. De originele lijnen van de Twingo worden benadrukt door atletische rondingen. De voor- en achterschermen zijn breder en de sideskirts en aerodynamische spoiler onderstrepen het sportieve karakter van de auto.

Renault Twingo (2007 - 2014)

De Twingo Renault Sport is het antwoord van de experts van Renault Sport Technologies op een dubbele uitdaging: zorgen voor een auto met een sportief rijgedrag die makkelijk rijdt en zich goed gedraagt in het dagelijkse verkeer. De wielophanging reageert volgens Renault snel en gelijkmatig waardoor de auto strak, evenwichtig en sportief zou rijden. Het driftige temperament van de mechanica onder de motorkap van de Twingo RS komt tot uiting in het geluid - waaraan bijzonder veel aandacht is besteed - van de nieuwe benzinemotor met een cilinderinhoud van 1.598 cm3 en een vermogen van 133 pk.

De Twingo Renault Sport zal voor het publiek te zien zijn op de Autosalon van Genève in maart.

Renault Twingo (2007 - 2014)