4 februari 2013
Renault Scenic XMod
Nieuws

Renault Scenic XMOD

Renault Scenic XMOD debuteert in Geneve

4 februari 2013 - Na de onthulling van de Captur brengt Renault nu de Scénic XMOD op de markt. Met Extended Grip, het innovatieve tractiecontrolesysteem, de stoere look, de nieuwe TCe130 motor en de nieuwe designidentiteit van het merk, komt er een bijzondere Scénic bij. De XMOD is één van de nieuwe Renaults die in maart op de Salon van Genève worden gepresenteerd.

Op zoek naar een Renault Scenic TCE 130 XMod Bose?
Nederland Mobiel heeft er 254 vanaf € 3.350,-

Renault Scenic (2009 - 2016) TCE 130 XMod Bose

De XMOD toont een combinatie van de stijl van een crossover en een MPV. Met een verhoogde bodemvrijheid en speciaal nieuw ontworpen lichtmetalen velgen, heeft hij het expressieve design dat zo typisch is voor een crossover: specifieke voor- en achterbumpers, skirts en verchroomde dakdragers. Het nieuwe front is expressiever met de nieuwe Renault designidentiteit en de specifieke LED-dagrijverlichting.

Renault Scenic (2009 - 2016)

De bestuurder beschikt over een cockpitachtige ruimte met een exclusieve, vaste middenconsole en diverse bedieningsknoppen. Binnen handbereik bevinden zich de draaiknop van Extended Grip (tractiecontrolesysteem) en de in alle richtingen beweegbare joystick voor de bediening van het multimediasysteem. Het dashboard bevat een TFT-scherm en ook het multimediasysteem met touch screen en de Renault R-Link met internetaansluiting. In de luxueuzere Bose® versie heeft de XMOD een sportstuur, pedalen en een versnellingspook van aluminium en andere nieuwe decoratieve interieurelementen. Ook kan worden gekozen voor één van de nieuwe bekledingen met siernaden of een rundleder-alcantara pakket.

De Scénic XMOD is de eerste auto van Renault met het gloednieuwe systeem "Extended Grip". Dit tractiecontrolesysteem is een evolutie van de antislipregeling. Het zorgt ervoor dat de auto in lastige rijomstandigheden (sneeuw, modder, zand) extra grip heeft op de weg. Met de draaiknop op de middenconsole kan de bestuurder handmatig kiezen uit drie standen. In de stand 'expert' beheert het systeem het remsysteem, maar houdt de bestuurder zelf de totale controle over het motorkoppel. De stand 'normale weg' komt overeen met de klassieke afstellingen van de antislipregeling. Deze stand wordt automatisch ingeschakeld bij een snelheid vanaf 40 km/h. De stand 'off road' zorgt voor meer controle over het remsysteem en het motorkoppel naargelang de grip.

Renault Scenic (2009 - 2016)

De Scénic XMOD heeft ook alle unieke eigenschappen die de Scénic succesvol hebben gemaakt. Extra opbergruimtes met een inhoud van 71 l zijn verdeeld over het interieur. De Scénic XMOD is variabel in te delen: de losse stoelen kunnen worden neergeklapt of verwijderd en bieden talrijke combinaties voor de inzittenden. De Scénic XMOD is leverbaar met vier Energy-motoren.

De Renault Scénic XMOD beleeft in maart 2013 zijn wereldpremière op de Salon van Genève en staat in mei bij de Renault dealer in de showroom. Prijzen en gedetailleerde specificaties worden op een later moment bekendgemaakt.

Renault Scenic (2009 - 2016)

Op zoek naar een Renault Scenic TCE 130 XMod Bose?
bynco heeft er 5 vanaf € 11.645,-

Renault Scenic (2009 - 2016) TCE 130 XMod Bose

XLLease