31 augustus 2016
Renault Scenic XMod
Nieuws

Renault Scenic

Vijf EuroNCAP sterren voor Renault Scenic

31 augustus 2016 - De nieuwe generatie van de Renault Scenic heeft de maximale veiligheidsscore van vijf sterren behaald in de veiligheidstest van de onafhankelijke organisatie Euro NCAP. De Scenic is daarmee het twintigste model van Renault met de maximale Euro NCAP-veiligheidsscore.

Op zoek naar een Renault Scenic TCE 130 XMod Bose?
bynco heeft er 4 vanaf € 13.635,-

Renault Scenic (2009 - 2016) TCE 130 XMod Bose

Ook nu Euro NCAP nieuwe auto's volgens een strenger protocol test vanaf 2016, scoort de nieuwe Scenic op alle onderdelen hoog. Voor volwassenen-, kind- en voetgangersbescherming scoort de Scenic respectievelijk 90, 82 en 67 procent. Goed voor de maximale score van vijf sterren.

Renault Scenic (2009 - 2016)

De nieuwe Renault Scenic heeft een moderne veiligheidsconstructie en slimme absorptiezones om de energie die vrijkomt bij een impact zo efficiënt mogelijk te absorberen. De impact op inzittenden vermindert hierdoor aanzienlijk. De Scenic heeft onder meer ultra-sterke elastische staalsoorten die per vierkante millimeter tot 120 kilogram druk kunnen weerstaan.

De nieuwe Scenic is behalve van actieve veiligheidssystemen, zoals een noodremsysteem met voetgangersherkenning (uniek in het segment), Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, vermoeidheidsherkenning en adaptieve cruisecontrol, ook voorzien van airbags, waaronder twee gordijnairbags voor zowel de voorste als de tweede zitrij, plus twee thorax-airbags voorin. Twee airbags op borsthoogte van de inzittenden voorin maken gebruik van adaptieve technologie, waarbij met behulp van sensoren het opblaasniveau van de airbag wordt aangepast aan het postuur van zowel de bestuurder als de voorpassagier.

De nieuwe Scenic staat medio oktober in de showroom en de Grand Scenic volgt in december. Renault maakt de prijzen later bekend.

AutoCoach
XLLease