23 februari 2019
 

Forum Renault Scenic (1996 - 2003)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 februari 2013

Ervaring met auto: Wij hebben een begin 2003 versie, een uitstekende gezinsauto. Worden de kinderen groter (zeg pubers), dan wordt rugleuning achter te klein. Wij hebben nog even te gaan. Over 4 jr, na 10jr. rijden, gaat hij er bij ons uit en wordt het tijd voor een ander model.
Opbergruimte is top, vooral de vakjes onder de stoelen, er is wat meegegaan op vakantie de laatste jaren!
Technisch een goede auto, 1 van de laatste versies uit de Scenic I reeks, wellicht een voordeel. Opvallend: geen roest aan het koetswerk.
Euvels: Afbreken van schokdemper achter (1 keer links en later 1 keer rechts), het achterslot viel een keer eruit (is zo opgelost), in de ophanging paar zaken laten repareren zoals o.a. fuseekogel (speling) en stuurstangen ('bonken' als je over heuvels e.d. rijd). Na 10 jaar ook een keer remleidingen laten vervangen (risico op doorroesten). Motorisch nooit problemen gehad, ook geen bobine problemen.
Ik vind dit een top auto, is zijn geld tot nu toe waard.

Uitvoering2.0 16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit6 jaar
KM-stand126.500 km
DealerStam

Betrouwbaarheid9
Comfort6
Motor7
  
  

, datum: 6 december 2012

Ervaring met auto: Ik rijd nu zo'n 2 jaar in deze 137 PK Emotion Sport 16V Scenic. Heerlijk comfortabel, vooral lange afstanden. Momenteel een paar All Weather banden eronder en dat bevalt ook uitstekend. Voor het eerst distributieriem laten vervangen (121.000 km) en wat kleiner onderhoud tijdens laatste APK. Betrouwbare auto die gewoon erg lekker rijdt.

Uitvoering2.0 Emotion Sport
Brandstofbenzine
Bouwjaar2003
In bezit2 jaar
KM-stand121.000 km
DealerKoops

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 1 maart 2011

Ervaring met auto: Gezien de leeftijd van de auto en de prestaties, voldoet de Scenic prima.
Vindt het wel een auto waar je regelmatig een rammeltje hoort en luistert nauw naar het soort band.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Heb alleen sinds het vervangen van de 12 V 1,2 W lampjes bij verstellen van verwarming dat na het vervangen van deze lampjes, deze achtergrondverlichting het niet meer doet, en ook de display verlichting op het dashbord verlicht heel zwak. Verlichting uit zie je de km-stand en klokje prima. Verlichting aan dan geen klokverlichting meer en display erg zwak.

Wie ka mij hiermee aan een oplossing helpen. Lampjes zijn goed en alle zekeringen OK.

Uitvoering1.6V
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit7 jaar
KM-stand110.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor8
  
  

, datum: 22 januari 2011

Ervaring met auto: Ik kocht de Scenic met slechts een paar duizend km. op de teller. Die staat nu op 60.000. Voor (veelal) hogere aantallen km.'s zijn mijn positieve ervaringen mogelijk niet leidend.
Natuurlijk was het onverwacht dat distributieriem en waterpomp al bij 30.000 vervangen moesten worden. Op leeftijd, niet op km's. Dit waren in de 6 jaren de hoogste kosten. Het vervangen van falende bobines kwam voor 50% t.l.v. de importeur. Het achterklepslot dat op de grond viel bleek eenvoudig zelf te repareren (vervangen ringetje). Verder alleen normaal onderhoud dat ik al jaren bij ATU (grote beurt) of KwikFit laat doen. De Renault-dealer zat in een te fraai glazen paleis dat duidelijk door de klanten betaald moest worden, ging failliet, vervanging duurde jaren en gevonden alternatieven voldoen uitstekend.
De enige reden waarom deze prima auto er misschien toch nog eens uit gaat is het krappe trekgewicht. Hij kan de caravan maar net hebben en dat is soms toch wat oncomfortabel. Verder niets dan lof.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Het onderhoud gebeurt door ATU Breda. Dit bevalt uitstekend. Voor APK/kleine beurt soms KwikFit omdat een vestiging op de route ligt en de ervaringen ook goed zijn.

Uitvoering1.6 Automaat
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit6 jaar
KM-stand60.000 km

Betrouwbaarheid7
Comfort8
Motor6
  
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
  

, datum: 18 januari 2011

Uitvoering1.6 -16v
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit11 jaar
KM-stand251.500 km
DealerCoppes

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 14 september 2010

Ervaring met auto: Periodiek onderhoud is nodig. Electronica is storingsgevoelig. Oorzaak lag vaak aan printplaatje of slechte verbinding. Tot ongeveer 290.000 km zonder grote problemen gereden. Hierna namen de onderhoudskosten en aantal storingen aanzienlijk toe.

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Voor dealerspecifieke zaken gaat de auto naar de dealer

Ervaring met verkoop: Bij de verkoop werd gesteld aan de hand van een factuur dat de distributie recentelijk vervangen was. Achteraf bleek het de multiriem te zijn. In eerste instantie wilde de handelaar best de riem alsnog vervangen, maar in de praktijk nooit uitgevoerd.

Uitvoering1.6 16v
Brandstoflpg
Bouwjaar1999
In bezit4 jaar
KM-stand310.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort8
Motor6
  
  

, datum: 9 september 2010

Ervaring met auto: Auto sinds 2 jaar in bezit. Reeds diverse kleine reparaties gehad zoals, defect raam, vliegwielsensor, airco-onderhoud, nieuwe banden, Homo-kineten. Dus al met al normale reparaties. Wel een probleempje met de voorwielen, hiervan lopen de banden langzaam leeg. Dienen regelmatig bijgepompt te worden.

Pluspunt. Een echte gezinsauto met veel ruimte. Tevens ook geschikt voor diverse andere doeleinden zoals bijv. vervoer kerstboom, bouwmaterialen etc.
Extraatje RXT: is de dubbele achterklep. Bij kleine kinderen onder 3 jaar kan de hoedeplank als verschoningskussen dienen.

Tip: ga niet naar een dealer, maar naar een kleine betrouwbare garage waar je nog klant bent en geen nummer.

Ervaring met onderhoud (niet gespecificeerd): Vakgarage Wittem. Prima service. Geen onnodige hoge kosten. Redelijk uurloon. Voordeel: Garaghouder rijdt zelf ook een Scenic.

Ervaring met verkoop: Garage Kerkhofs te Geleen. Auto is netjes afgeleverd met APK, halve tank en grondige poetsbeurt.

Uitvoering16 RXT 08-2000
Brandstofbenzine
Bouwjaar2000
In bezit2 jaar
KM-stand120.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort8
Motor6
  
 
Reactie van: Info, datum: 14 januari 2011

Antwoord: Dank u wel voor uw positieve beoordeling over ons. En zouden we het een keer minder goed doen dan horen wij dit ook graag, want wij staan volledig achter onze diensten en produkten.

 
 
« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »