20 april 2006
Renault Modus

Renault Modus

Renault Modus nu ook als 1.5 dCi Quickshift

Autozine
20 april 2006 | De Modus krijgt een gerobotiseerde versnellingsbak met 5 versnellingen in combinatie met de 1.5 dCi dieselmotor met 85 pk. Deze versnellingsbak kan automatisch of handmatig worden gebruikt. De Modus 1.5 dCi 85 Quickshift is geprijsd tussen de 21.795 en 23.395 euro.
Nieuwe vloermatten voor de Modus?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

De Quickshift wordt al verkocht op de Twingo en de nieuwe Clio en zal vanaf 21 april 2006 ook leverbaar zijn voor de Modus 1.5 dCi 85. Voor het eerst biedt Renault hiermee een gerobotiseerde versnellingsbak aan voor een personenauto met dieselmotor. Deze gerobotiseerde versnellingsbak met sequentiele bediening combineert de kracht en zuinigheid van een handbak met het gebruiksgemak van een automaat.

Renault Modus

Naast de functie die handmatig schakelen mogelijk maakt, biedt de Quickshift de bestuurder ook de mogelijkheid tot automatisch schakelen met 5 versnellingen. De kick-downfunctie zorgt voor onmiddellijk terugschakelen als er plotseling vol gas wordt gegeven. Bij het remmen anticipeert de functie brake assistance op het terugschakelen door op de motor af te remmen en wordt de beste versnelling gekozen om opnieuw te accellereren. Bij plotseling remmen schakelt de versnellingsbak twee versnellingen terug om meer af te remmen op de motor zodat de remweg korter wordt.

Het ontwerp van de Quickshift JA5 is gebaseerd op dat van de handgeschakelde 5 versnellingsbak (JRQ) van de Modus 1.5 dCi. Op die manier werd het wrijvingsverlies van de automatische versnellingsbakken met koppelomvormer voorkomen. Het verbruik bij gecombineerd gebruik bedraagt 4,5 l/100 km, ofwel net zo zuinig als de handgeschakelde bak. De Modus 1.5 dCi Quickshift trekt op van 0 tot 100 km/uur in 14,8 seconden.

Renault Modus
Programma Renault Modus aangepastProgramma Renault Modus aangepast
3 februari 2006
Extra uitrusting voor Renault ModusExtra uitrusting voor Renault Modus
27 januari 2006
Renault breidt Modus-gamma uitRenault breidt Modus-gamma uit
1 oktober 2005
Nieuwe motor voor Renault ModusNieuwe motor voor Renault Modus
14 juni 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum