Renault Megane Estate

Bijtelling leaseauto

Renault Megane Estate

Een auto van de zaak is geen gratis auto! Omdat de leaseauto ook privé kan worden gebruikt, wordt deze gezien als een vorm van extra inkomen. Alleen wanneer aantoonbaar minder dan 500 KM per jaar privé wordt gereden met de auto van de zaak, is geen extra bijtelling verschuldigd.

Wie wel meer dan 500 KM per jaar privé met de lease-auto rijdt, moet een deel van de cataloguswaarde van de auto optellen bij het bedrag waar over inkomstenbelasting wordt geheven. Het te betalen bedrag is afhankelijk van het fiscaal inkomen (de "tariefgroep"), de CO2 uitstoot van de auto en de eventuele eigen bijdrage. Onderstaande berekening geeft weer hoeveel de lease-auto daadwerkelijk per maand kost door extra belastingheffing. Gebruik voor een privé-auto de kilometerkosten-calculator.

De Megane IV is nu ook leverbaar als Estate en Renault heeft geen half werk geleverd! Naast de gebruikelijke hogere daklijn en langere overhang, heeft de Estate ook een langere wielbasis en dat telt.

 
Randvoorwaarden 
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot
  
Toon alleen auto's met een bijtelling tot €  per maand
  
  
Tariefgroep
Inclusief extra's zoals bonussen,dertiende maand of vakantiegeld. Dit heet formeel: "Belastbaar inkomen uit werk en woning" 
  

 

  
Kies een auto 

 
 
€ 23.290,-
 CO2-uitstoot: 120 gr/km22%
Belastbaar bedrag€ 5.124,-

 
Bijtelling "Renault Megane Estate TCe 100 Zen"
 
Bijtelling per jaar€ 1.952,-
Bijtelling per maand€ 163,-
 
UnitedConsumers
Peugeot 308 SWPeugeot 308 SW
"1.2 Tech Edition (130 pk)"
Fiat Tipo StationwagonFiat Tipo Stationwagon
"1.4 16v Pop"
Hyundai i30 WagonHyundai i30 Wagon
"1.0 T-GDI i-Drive"
Seat Leon STSeat Leon ST
"1.0 EcoTSI Reference"
Kia Ceed SportswagonKia Ceed Sportswagon
"1.0 T-GDi ComfortLine"