29 februari 2016
Renault Megane Estate

Renault Megane Estate

Renault Megane Estate debuteert in Geneve

Autozine
29 februari 2016 | De nieuwe Renault Mégane Estate beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève (3-13 maart). De stationwagenversie gebaseerd op de Mégane hatchback belooft vele innovaties, biedt een modulair interieur en claimt de langste laadruimte in zijn klasse.

Het ontwerp van de nieuwe Renault Mégane Estate combineert sportieve kenmerken met elegante lijnen. Hij heeft een zelfverzekerde uitstraling dankzij de typerende lichtsignatuur met C-vormige koplampen. De onderscheidende stijl wordt versterkt door de verchroomde afwerking rond de zijruiten en de C-stijl. De dakrails zijn van geanodiseerd aluminium (mat-afwerking voor GT-uitvoering).

Renault Megane Estate

In het ontwerp van de Mégane Estate GT komt het typische Renault Sport-DNA sterk tot uiting. In de voorbumper zit een brede luchtinlaat afgewerkt met een honingraatgrille. Aan de achterzijde is de GT-uitvoering te herkennen aan de verchroomde uitlaatpijp en de diffuser. Tevens zijn de optionele lichtmetalen 18 inch wielen speciaal door Renault Sport voor dit model ontwikkeld.

De nieuwe Renault Mégane Estate is het model als eerste C-segment stationwagen ter wereld uitgerust met 4Control-techniek. Dit door Renault ontwikkelde onderstel met vierwielbesturing is specifiek aangepast voor de Mégane Estate en belooft een sportief en nauwkeurig stuurgevoel in bochten. Tevens zorgt 4Control voor optimale manoeuvreerbaarheid tijdens parkeren.

4Control is alleen voor de Renault Mégane Estate in de GT-uitvoering leverbaar. Dit model wordt getoond op de Autosalon van Genève en is direct herkenbaar als sportieve topversie. In het design van de Mégane Estate GT komt het typische Renault Sport-DNA sterk tot uiting. In de voorbumper zit een brede luchtinlaat, die is afgewerkt met een honingraatgrille. Aan de achterzijde is de GT-uitvoering te herkennen aan de verchroomde uitlaatpijp en de diffuser. Ook zijn de optionele lichtmetalen 18″ wielen speciaal door Renault Sport voor dit model ontwikkeld. Elke versie van de Mégane Estate wordt gekenmerkt door de verchroomde afwerking rond de zijruiten en de C-stijl, de typerende lichtsignatuur met C-vormige koplampen en dakrails van geanodiseerd aluminium (mat-finish voor GT-uitvoering).

Renault Megane Estate

De Estate is 267 millimeter langer dan de Mégane Hatchback. De inhoud van de bagageruimte bedraagt 580 liter met de achterbank in de normale positie. De laadvloer is in hoogte verstelbaar, zodat een volledig vlakke laadruimte kan worden gecreëerd. Bovendien bedraagt de laadlengte met neergeklapte achterbank 2,77 meter. Dankzij het slim ingedeelde interieur en de herziene zitpositie biedt hij achterin meer been- en hoofdruimte dan voorheen.

Tot de uitrusting behoren het R-LINK 2 multimedia- en navigatiesysteem met 8,7" touchscreen, de head-up kleurendisplay, multi-Sense en een bestuurdersstoel met massagefunctie. Het motorenaanbod bestaat uit de benzinemotoren TCe 100 en TCe 130 en de dieselmotoren dCi 110 en dCi 130. De GT is uitsluitend met de TCe 205 benzinemotor en de dCi 165 dieselmotor leverbaar, beide met standaard EDC-automaat. De dCi 110 Hybrid Assist wordt in 2017 aan het aanbod toegevoegd. Alle prijzen worden later bekendgemaakt. Het nieuwe model staat dit najaar bij de dealers.

Renault prijst Megane EstateRenault prijst Megane Estate
10 juni 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum