6 september 2010
Renault Laguna

Renault

Renault onthult Laguna fase 2

Autozine
6 september 2010 | De vernieuwde Renault Laguna maakt zijn debuut op de Autosalon van Parijs, die dit jaar plaatsvindt van 2 tot en met 17 oktober. Behalve een nieuw design van de voorzijde biedt de nieuwste Laguna-generatie een uitgebreide uitrusting. De orderboeken gaan op 1 oktober open, na de jaarwisseling start de levering. De prijzen beginnen bij € 27.890,- euro voor de Laguna Hatchback, waarmee hij nagenoeg hetzelfde kost als zijn voorganger.

Kenmerkend voor de gefacelifte Laguna is het nieuwe design van de voorzijde. De bumper met nieuwe grille en de koplampen zorgen voor een expressieve uitstraling. De Laguna heeft standaard halflederen sportstoelen voorzien van verstevigde zijkanten. En Renault monteert standaard Carminat TomTom Live-navigatie met een Europese wegenkaart.

Renault Laguna

Het navigatiesysteem in de Laguna wijst niet alleen de weg, maar informeert ook over werkzaamheden, files (ook buiten de snelweg), plaatselijke brandstofprijzen, bedrijven in de buurt (Local Search via Google) en het weer. Deze services zijn beschikbaar in een abonnementvorm.

Luxe en comfort staan voorop, dus heeft elke Laguna onder meer elektronisch geregelde bi-zone airconditioning, een zelfdimmende binnenspiegel, een automatische parkeerrem, een boordcomputer en een 3D-sound-audiosysteem. Het summum van luxe is te vinden in de Laguna Initiale. Deze uitvoering biedt onder meer standaard een Bose-audiosysteem, een beigekleurig lederen interieur, verwarmbare voorstoelen, een geheugenfunctie voor elektrisch bedienbare stoelen en buitenspiegels en bi-xenon-koplampen.

Renault Laguna

Door verbetering van de efficiency heeft de vernieuwde Laguna-range een lager verbruik en een gunstiger uitstoot. Dat vertaalt zich in vier versies met een energielabel A, vier versies met energielabel B en zes versies met energielabel C. Op motorisch gebied presenteert Renault nieuws met betrekking tot de combinatie diesel en automaat. Het vermogen van de 2.0 dCi automaat stijgt van 150 naar 175 pk. De Laguna 2.0T automaat 170 pk benzine vervangt de 2.0T motor met 205 pk. Daardoor is 4Control nu beschikbaar in combinatie met een automatische versnellingsbak.

Vrijwel gelijktijdig met de wereldpremière van de Laguna facelift in Parijs, openen de dealers hun orderboeken voor zowel de Hatchback als de Estate. Tot en met 31 januari 2011 is op alle uitvoeringen, met uitzondering van Expression, het Pack Lumière leverbaar voor € 795,- met daarin een panoramisch schuif-/kanteldak en lichtmetalen 18-inch wielen. Het Bose-audiosysteem is verkrijgbaar voor € 695,-. De Laguna-prijzen beginnen bij € 27.890,- voor de Laguna Hatchback Expression 2.0 16v. De Laguna Estate is er vanaf € 29.090,-.

Renault Laguna
IkWilVanMijnAutoAf
Renault maakt prijzen Laguna 2013 bekendRenault maakt prijzen Laguna 2013 bekend
14 mei 2013
Renault Laguna aangepast voor 2013Renault Laguna aangepast voor 2013
15 april 2013
Facelift voor Renault LagunaFacelift voor Renault Laguna
23 juni 2009
Renault maakt prijzen Laguna GT bekendRenault maakt prijzen Laguna GT bekend
16 april 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum