23 juni 2009
Renault Laguna

Renault Laguna

Facelift voor Renault Laguna

Autozine
23 juni 2009 | Renault introduceert een vernieuwd gamma van de Laguna. Het uiterlijk heeft een aanpassing ondergaan en daarnaast voert Renault ook een aantal veranderingen door op het gebied van de techniek. De Laguna is leverbaar in twee 'eco2' versies: de dCi 110 en de dCi 150 met roetfilter. Het model wordt standaard geleverd met het Carminat TomTom navigatiesysteem. Het Laguna-gamma bestaat uit drie type uitvoeringen en staat vanaf 1 juli in de showroom.

Het nieuwe gamma heeft twee Renault eco2 motoren: de dieselmotoren dCi 110 en dCi 150 met roetfilter. Een kwart van de verkochte motoren is de dCi110 (81 kW). Dat is mede te danken aan zijn lage verbruik (meer dan 1.200 km bereik) en zijn sportieve kwaliteiten. Met 130 g CO2-uitstoot per km is deze diesel aantrekkelijk voor particulieren, maar ook voor fleetowners vanwege zijn milieusubsidie en belastingaftrek.

Renault Laguna

De 2.0 dCi is sterk in zijn klasse voor wat betreft prestaties. De motor is leverbaar in twee vermogensvarianten: een dCi 150 en een dCi 180 (110 en 131 kW). De eerste versie stoot ruim 20 g CO2 per km minder uit. Door toevoeging van een snelheidsafhankelijke, elektrische stuurbekrachtiging, verbeterde motorafstellingen en langere overbrengingsverhoudingen is de dCi 150 (110 kW) nu Renault eco2 en blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 139 g  per km (5,1 liter / 100 km bij gecombineerd gebruik).

De 2.0 16v 110 pk (81 kW) benzinemotor is geschikt voor bio-ethanol E85. Alle motoren zijn nu conform Euro5. Sportievere versies levert Renault met de twee motoren van de GT: de 2.0T benzine met 205 pk( 150 kW) en de dCi 180 (131 kW) met 400 Nm koppel die zijn voorzien van het 4Control chassis.

Renault biedt bij de vernieuwde Laguna de keuze uit twee navigatiesystemen:

Renault Laguna
  • Het Carminat TomTom navigatiesysteem dat standaard zijn intrede doet in de Laguna. Het systeem biedt gedetailleerde kaarten op een 5,8 inch scherm (birdview), verkeersinformatie met aanbod van alternatieve routes, radarwaarschuwingen (afhankelijk van de landelijk geldende wetgeving), snelheidsbeperkingen, vele POI's en vele persoonlijke instelmogelijkheden. Met de SD-kaart kan de gebruiker zijn Carminat TomTom uitbreiden vanaf de PC thuis.
  • De Carminat Bluetooth DVD, een uitgebreid in het dashboard ingebouwd navigatiesysteem (7 inch kleurenscherm) met centrale navigatiebediening, 6 CD/MP3 compatible lader met stemherkenning voor de navigatiefuncties en Bluetooth.

Bovendien is het nieuwe audiogamma CD/MP3 leverbaar voor de Laguna: naast de 3D Sound Arkamys, die voor het eerst werd geleverd op de Coupé, is het Bose Premium niveau vanaf 2010 ook leverbaar op de vernieuwde Laguna. Dit nieuwe gamma bevat Bluetooth. Ook de Plug & Music (USB-poort en iPod-aansluiting) multimedia box is verkrijgbaar voor de Laguna.

Renault heeft ook het interieur opnieuw onder de loep genomen. De waarneembare kwaliteit is verbeterd en de vernieuwde Laguna heeft mooier op elkaar afgestemde kleurtinten. Bij alle modellen overheerst de kleur 'carbone'. Een lederen stuurwiel, een armsteun op de achterbank en verstelbare stoelen vóór (hoogte bij de passagier en lendesteun bij de bestuurder) worden standaard aangeboden, net als de portiergrepen en beschermstrips op de buitenkant in carrosseriekleur.

De Expression biedt bovendien standaard koplampsproeiers en wordt binnen het vernieuwde gamma voorzien van satijnglans dakrails en een chroomstrip rond de zijruiten. Ten opzichte van de Expression, wordt de Dynamique standaard voorzien van parkeersensoren achter, de Renault handsfreekaart en de aluminium versnellingspookknop en het stuur, bekend uit de GT. De GT is gelijk uitgerust aan de Dynamique, maar biedt uiteraard de vierwielbesturing als extra.

Renault Laguna

De optielijst is aanmerkelijk ingekort door zoveel mogelijk opties in pakketten aan te bieden.

Renault maakt prijzen Laguna 2013 bekendRenault maakt prijzen Laguna 2013 bekend
14 mei 2013
Renault Laguna aangepast voor 2013Renault Laguna aangepast voor 2013
15 april 2013
Renault onthult Laguna fase 2Renault onthult Laguna fase 2
6 september 2010
Renault maakt prijzen Laguna GT bekendRenault maakt prijzen Laguna GT bekend
16 april 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum