21 augustus 2003
Renault Kangoo (1997 - 2007)

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Nieuwe Renault Kangoo 4x4

Autozine
21 augustus 2003 | Vanaf de lancering in september 2001 is de Kangoo 4x4 succesvol geweest met tot nu toe meer dan 20.000 geproduceerde auto's. Het is momenteel de enige "ludospace" met standaard permanente integrale vierwielaandrijving voor zowel de personen- als de bedrijfsautoversie. Evenals bij het Kangoo gamma met voorwielaandrijving steekt Renault haar 4X4 in een nieuw jasje. Het moderne design versterkt het SUV karakter van de auto en de nieuwe grille staat voor de merkidentiteit van Renault. De nieuwe Kangoo 4X4 heeft bovendien de interieurveranderingen ondergaan.

De nieuwe Kangoo 4X4 neemt de nieuwe lijnen van de Kangoo met voorwielaandrijving over, waaronder de aflopende motorkap, de opnieuw vormgegeven zijschermen en de nieuwe grille met horizontale lamellen met in het midden het Renault logo. De druppelvormige koplampen beschermd door helder polycarbonaat omvatten ook de oranje knipperlichten. De specifieke koplampen met rookglas geven de auto een sportief tintje. Ook de bumpers zijn nieuw. De voorbumper bevat versterkte stootblokken en mistlampen die zijn omlijst met metaalkleurige inzetstukken. Het SUV karakter van de Kangoo 4X4 wordt verder benadrukt door beschermstrips aan de zijkant, en de bescherming van de wielkasten en dorpels. De kleur van de beschermde elementen aan het exterieur zijn afhankelijk van de carrosseriekleur.

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Net als bij de Kangoo met voorwielaandrijving is ook het interieur vernieuwd. Het nieuwe dashboard isfunctioneel: een nieuw dashboardkastje met klep, een nieuwe console met bekerhouders en een verplaatsbare asbak, en diverse handige opbergvakjes. Dit tweekleurige dashboard met zwarte bovenzijde is antireflecterend. De nieuwe stoelen bieden door de nieuwe materialen een betere zijdelingse steun en meer comfort. Op de zitting en op de rugleuning tot aan het bovenste gedeelte op de achterkant is de nieuwe bekleding "Treck" te zien. Deze speciale stoffen bekleding heeft met een origineel dessin van de afdruk van banden op een ondergrond. Ook op het gebied van akoestiek heeft de nieuwe Kangoo 4X4 talloze verbeteringen ondergaan. Zo is er in de auto absorberend vilt aangebracht bij het dashboard en het schutbord en zijn er dikkere vloermatten gebruikt om de geluiden in het interieur te dempen.

De nieuwe Kangoo 4X4 beschikt standaard over ABS met noodstopbekrachtiging, een systeem dat in werking treedt afhankelijk van de snelheid waarmee het rempedaal wordt ingetrapt. Het vergroot en behoudt de maximale remdruk tot aan de ABS regeling. De nieuwe, inschuifbare stuurkolom beperkt het indringen van onderdelen van de stuurinrichting in het interieur en beschermt de inzittenden in geval van een aanrijding. De voorstijlversterking is verbeterd dankzij de vormgeving van de nieuwe Kangoo, zodat de vrijgekomen energie beter verspreid wordt tijdens een aanrijding. Het nieuwe dashboard komt minder ver het interieur in en vermindert de kans op verwondingen aan de knieen van de voorste passagier. De soepelere en beter absorberende portierpaddings zorgen voor een efficientere bescherming van het bekken en de buik in geval van een zijdelingse aanrijding.

De nieuwe Kangoo 4X4 beschikt over een benzine- of een dieselmotor. De 1.6 16v "K4M" benzinemotor van 1.598 cm3 is al eerder gezien bij de Kangoo met voorwielaandrijving. Hij ontwikkelt een vermogen van 70 kW (95 pk) bij 5.000 t/min en een maximaal koppel van 148 Nm bij 3.750 t/min, waarvan 90% beschikbaar is van 2.500 tot 5.500 t/min. De 1.9 dCi 85 turbodieselmotor met Common Rail-technologie heeft er 5 pk bij gekregen en heeft nu een vermogen van 85 pk bij 4.000 t/min door een gewijzigde inspuiting. Het maximale koppel van 180 Nm wordt bereikt vanaf 2.000 t/min. De JC7 versnellingsbak is afkomstig van de Scenic RX4 en heeft nieuwe overbrengingsverhoudingen. De overbrenging van de 5e versnelling is gewijzigd naar 41/31 in plaats van 39/31 waardoor de topsnelheid 4 km/h hoger is.

Renault Kangoo (1997 - 2007)

De nieuwe Kangoo 4X4 is uitgerust met de permanente integrale vierwielaandrijving van Nissan. De adaptieve hydraulische koppeling optimaliseert de overdracht van het koppel naar de wielen met de meeste grip, zonder tussenkomst van de bestuurder en volgens 3 karakteristieken afhankelijk van de rijsnelheid, zodat het brandstofverbruik altijd beperkt blijft. De grondspeling van de Kangoo 4x4 is 200 mm onbeladen (180 mm beladen) en verleent de auto opvallende capaciteiten voor een "all road" uitvoering. Verder zorgt een beschermplaat voor de nodige bescherming van de aandrijfgroep en de remleidingen.

Voordeel op laatste Renault KangooVoordeel op laatste Renault Kangoo
4 april 2008
2 miljoen Renault Kangoo's geproduceerd2 miljoen Renault Kangoo's geproduceerd
7 februari 2007
Renault Kangoo verbeterd voor 2006Renault Kangoo verbeterd voor 2006
12 augustus 2005
Speciale uitvoering Renault Kangoo: AirSpeciale uitvoering Renault Kangoo: Air
5 september 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum