7 februari 2007
Renault Kangoo (1997 - 2007)

Renault Kangoo (1997 - 2007)

2 miljoen Renault Kangoo's geproduceerd

Autozine
7 februari 2007 | De Kangoo borduurt, met meer dan 2 miljoen geproduceerde auto's, verder op het reeds 9 jaar durende, ononderbroken succes dat van start ging met de introductie van het model in november 1997.
AutoCoach

Eind 2006 was de Kangoo Express het meest verkochte model in het Europese segment van de kleine bestelwagens. In Nederland behaalde de Kangoo Express een tweede plaats in het zeer concurrerende segment. In het segment van de zogenaamde ludospaces staat de Kangoo sinds de introductie in Nederland op de eerste plaats, wat betekent dat de sympathieke Renault Kangoo al 9 opeenvolgende keren de toppositie heeft bereikt!

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Vanaf de marktintroductie had de Kangoo personenauto als praktische auto meteen een grote aantrekkingskracht op gezinnen die vielen voor zijn compacte uiterlijk en royale binnenruimte. De Kangoo Express speelt met een optimale laadruimte en zuinige motoren moeiteloos in op de behoeften van de zakelijke klanten en de kleine zelfstandigen.

De Kangoo blijft zich constant vernieuwen om zijn voorsprong te behouden: een of twee zijschuifdeuren, 4x4s, versies met een automatische versnellingsbak, pick-ups en versies die aangepast kunnen worden t.b.v. minder validen. Ondanks alle wijzigingen is de Kangoo altijd trouw gebleven aan het originele concept: speels, eenvoudig en vooral functioneel.

De Kangoo mag gezien worden als een echte wereldauto, want de productie is te vinden op 4 verschillende continenten in de fabrieken in Maubeuge (Frankrijk), Casablanca (Marokko), Cordoba (Argentinie) en Kuala Lumpur (Maleisie).

Ter gelegenheid van de 2 miljoenste Kangoo heeft Renault de website Kangoomania.com gelanceerd, waarop Kangoo-liefhebbers een spel kunnen spelen waarmee ze de 2 miljoenste Kangoo kunnen winnen.

Wittebrug
Voordeel op laatste Renault KangooVoordeel op laatste Renault Kangoo
4 april 2008
Renault Kangoo verbeterd voor 2006Renault Kangoo verbeterd voor 2006
12 augustus 2005
Speciale uitvoering Renault Kangoo: AirSpeciale uitvoering Renault Kangoo: Air
5 september 2003
Nieuwe Renault Kangoo 4x4Nieuwe Renault Kangoo 4x4
21 augustus 2003
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum