15 augustus 2002
Renault Kangoo (1997 - 2007)
Nieuws

Renault Kangoo break-up

Renault toont prototype van Kangoo Break-Up

15 augustus 2002 - Vanaf de lancering in 1997 heeft de Renault Kangoo zich getoond in zowel de 4x2, de 4x4 als in de personenversie. Renault onthult op de 19e Internationale Salon van Val d'Esere voor 4x4 en Vrije Tijds auto's (van 10 tot 18 augustus) een nieuw concept: de Kangoo Break'up. Deze 4x4 is ontwikkeld op basis van de Kangoo en behoort volgens de fabrikant tot de zogenaamde 'open' auto's, die ontspanning in de buitenlucht een warm hart toedragen.

Op zoek naar een Renault Kangoo 1.4 RXE?
Nederland Mobiel heeft er 76 vanaf € 10,-

Renault Kangoo (1997 - 2007) 1.4 RXE

De Kangoo Break'up is het resultaat van onderzoek dat Renault heeft gedaan naar open auto's. Hij is bedoeld voor mensen met een avontuurlijke instelling die hun vrije tijd liefst in de buitenlucht doorbrengen (mountainbiken, skien, parasailing, surfen, enz.) en die tevens groot genoeg is voor het hele gezin. De Kangoo Break'up is uitgerust met een 1.6 16v 110 pk benzinemotor en grote lichtmetalen 17 inch velgen. De aanzienlijke grondspeling en permanente vierwielaandrijving versterken zijn capaciteiten als 'alle wegen-uitvoering' nog meer. De speciaal voor dit concept gemaakte carrosseriekleur 'Jaune Bouton d'Or' en de rondom de carrosserie aangebrachte beschermingselementen in de kleur 'Grises Break'up CamaDeux' zorgen voor een prachtig tweekleurig effect. Met zo'n bescherming kan de Kangoo Break'up tegen een stootje.

Renault Kangoo (1997 - 2007)

Het pick-up gedeelte wordt afgesloten met 50/50 'saloon' deuren die 90 graden in beide richtingen geopend kunnen worden (naar binnen en buiten) om op nog meer manieren spullen te kunnen vervoeren en om te kunnen rijden met voorwerpen die langer zijn dan de totale laadlengte. Het multifunctionele bevestigingssysteem, waar Renault patent op heeft, bestaat uit twee bevestigingsystemen op de vloer van de pick-up en twee bevestigingspunten boven de achterruit van het interieur, waarmee met name fietsen makkelijk vervoerd kunnen worden. De twee bevestigingsystemen in de vloer van het pick-up gedeelte gaan naar de buitenkant van de auto open zodat de achterwielen van de twee fietsen op hun plaats kunnen worden gehouden. De voorwielen worden vastgemaakt in de bevestigingspunten boven de achterruit. Het systeem beschikt verder over twee zijarmen aan de rechter- en linkerbinnenkant van de achterstijlen, die uitgevouwen kunnen worden om aan de fietsframes te worden bevestigd en deze zo overeind te houden. Ze vormen bovendien een bescherming tegen diefstal.

De stalen achterstijlen zijn 'afgerond' om de contouren van de Kangoo te behouden en bieden plaats aan de achterlichten. De uithollingen bij de twee achterste zijruiten bieden, in lijn met het praktische aspect, een aantal opbergruimten. Rechts aan de zijkant beschikt de Kangoo Break'up over een verwijderbaar koffertje dat op slot gedaan kan worden voor het veilig opbergen van spullen. Een tussenschot met ruit, dat volledig elektrisch kan worden ingeschoven, scheidt het interieur van het pick-up gedeelte en zorgt voor extra licht in de auto. Onder dit tussenschot met ruit biedt het pick-up gedeelte plaats aan een reservewiel onder een afscherming voorzien van het Renault logo.

Renault Kangoo (1997 - 2007)
AutoCoach
KwikFit