20 april 2009
Porsche Panamera (2009 - 2016)

Porsche Panamera

Porsche Panamera maakt werelddebuut in Shanghai

Autozine
20 april 2009 | Porsche presenteert vandaag op de autotentoonstelling Auto Shanghai de Panamera voor het eerst aan het publiek. De nieuwe vierdeurs Gran Turismo vertegenwoordigt de vierde modellijn van Porsche – na de 911, de Boxster/Cayman en de Cayenne. De Panamera beleeft zijn marktintroductie op 12 september in Nederland. De auto kan dan geleverd worden met een V8-motor met respectievelijk 400 of 500 pk en met achter- of vierwielaandrijving. Later wordt hier een V6-motor en een hybride-uitvoering aan toegevoegd.
Nieuwe vloermatten voor de Panamera ?
Dat kan! Vanaf € 45,-
Just Carpets.nl

Met de Panamera introduceert Porsche niet minder dan vijf technische noviteiten die hun debuut maken in dit segment. Nieuw zijn onder meer het eerste start-stopsysteem in combinatie met een automatische transmissie, adaptieve luchtvering met een drukreservoir voor elke afzonderlijke veer en een in meerdere standen verstelbare achterspoiler op de Panamera Turbo.

Porsche Panamera (2009 - 2016)

Voor de wielophanging is er keuze uit traditionele veren en uit adaptieve luchtvering in combinatie met een volledig controleerbaar dempersysteem. Met een druk op de knop kan de bestuurder kiezen voor een uitermate comfortabele afstelling of juist voor een bijzonder sportieve afstelling.

Mede dankzij de middenconsole, die zich uitstrekt vanaf het dashboard tot de zitplaatsen achterin, geeft de Panamera alle vier de inzittenden een ruimtelijk gevoel. De Panamera is 4,97 m lang en 1,42 m hoog, wat het ruimtelijke gevoel nog eens versterkt.

Porsche Panamera (2009 - 2016)
Porsche Panamera nu ook als 4 E-HybridPorsche Panamera nu ook als 4 E-Hybrid
9 september 2016
Porsche introduceert Panamera ExclusivePorsche introduceert Panamera Exclusive
30 oktober 2014
Porsche Panamera volgens Maria SharapovaPorsche Panamera volgens Maria Sharapova
10 februari 2014
Porsche Panamera Turbo S in TokyoPorsche Panamera Turbo S in Tokyo
31 oktober 2013
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum